Kunsthalte

7 pop-up tentoonstellingen van Deventer kunstenaars

7 maart - 14 sep 2022

Op het stationsplein in Deventer staat de Kunsthalte; een glazen ruimte waar Deventer kunstenaars je meenemen op reis door hun eigen werk.

Om de vier weken is er een nieuwe tentoonstelling te zien in diverse disciplines zoals multimedia-installaties, fotografie of tekenkunst. Je vindt Kunsthalte op het stationsplein in Deventer.

Tijdens de pandemie vervielen veel expositiemogelijkheden voor kunstenaars waardoor hun werk grotendeels onzichtbaar bleef. Kunsthalte biedt de kunstenaars een extra tentoonstellingsplek in de stad om hun werk in de spotlight te zetten.

Dienstregeling
In de periode van 7 maart tot en met 14 september 2022 exposeren de volgende kunstenaars in Kunsthalte:

Kunsthalte 1
Femke Teussink

7 maart t/m 30 maart 2022
Femke Teussink toont beelden uit de natuur die hun eigen microkosmos lijken te vormen; een schraal landschap, dat ze als metafoor ziet voor het kaalgeslagen culturele landschap ten tijde van corona. Maar haar foto’s bieden daarnaast ook verwondering en optimisme >>

Kunsthalte 2
Henk van der Ven en Constance Visser

4 april t/m 27 april 2022
Henk en Constance tonen kunstwerken met als thema Overtocht / Transitie. De werken hebben een mysterieuze sfeer: kleur wordt afgewisseld met zwarte en witte vlakken en de vormen lijken in elkaar over te lopen. De kunstenaars zien de tekeningen als meanderende zoektocht, een vertaling van de zoektocht die het leven is.

Kunsthalte 3
Teodora Ionescu
2 mei t/m 25 mei 2022
Teodora Ionescu toont een ruimtelijke tekening met de titel ‘Er groeien wortels uit mijn muren’. Het is een poëtische visie op de natuur die een ruimte binnendringt, groeit en zich aanpast. Door te spelen met het licht en muziek in de installatie komt deze nog meer tot leven. De muziek is van Nobuka, gecomponeerd door Michel van Collenburg en Michel Banabila.

Kunsthalte 4
Danny Foolen

30 mei 2022 – 22 juni 2022
Danny Foolen zoekt in zijn werk naar de betekenis en de grenzen van de fysieke ruimte. Hij presenteert een installatie die een combinatie is van nieuw werk en objecten die hij tijdens de pandemie maakte; Hangende, leunende en staande objecten wisselen elkaar af.

Kunsthalte 5
Hannelotte van Elst
27 juni 2022 t/m 20 juli 2022
De fotoserie Ogentroost gaat over de onzichtbare kant van verdriet. Hannelotte van Elst portretteerde mensen op de plek waar ze voor het laatst alleen hebben gehuild of op de plek waar ze voor het laatst verdriet hadden, maar niet konden huilen.

Kunsthalte 6
Ramon Eding

25 juli t/m 17 augustus 2022
Ramon Eding maakt installaties waarin hij poogt om het verleden terug te halen en deze, vanuit een romantiserende blik, opnieuw vorm te geven. In de Kunsthalte toont hij een installatie die een middenweg vormt tussen een saferoom en een kijkdoos, en is opgebouwd uit beschilderde panelen, speelgoed en nostalgische technologie.

Kunsthalte 7
Esmay Groot Koerkamp

22 augustus t/m 14 september 2022
Esmay Groot Koerkamp speelt in haar werk met thema’s die zowel persoonlijk als universeel zijn. Zij tovert de Kunsthalte om tot een glazen kist waarin een reusachtig Sneeuwwitje ligt te wachten. De installatie gaat over wachten en een sprookjesachtig gevoel dat alles beter zal worden.

Kunsthalte wordt mogelijk gemaakt door gemeente Deventer en het Mondriaan Fonds.

Wanneer

7 mrt - 14 sep 2022
  • elke maandag: - uur
  • elke dinsdag: - uur
  • elke woensdag: - uur
  • elke donderdag: - uur
  • elke vrijdag: - uur
  • elke zaterdag: - uur
  • elke zondag: - uur

Prijzen

Entreeprijs
gratis

Contactinformatie

Stationsplein
Stationsplein
7411 HB Deventer