Route-tips

De drie mooiste fietsroutes in Nijverdal/Hellendoorn om Salland te ontdekken

 • Leestijd Leestijd 2 minuten
 • Home 11791 x bekeken

Hieronder vind je de mooiste fietsroutes in Nijverdal en Hellendoorn. Fiets langs het water rondom Hellendoorn, maak kennis met de rivier de Regge en bezoek de gezellige dorpen Hellendoorn en Den Ham. Al met al fietsen in Salland verveelt nooit!

 1. 3

  Rondje Hellendoorn

  Een bewegwijzerde fietsroute van in totaal 41 km. De route is op verschillende momenten in te korten. De informatie hierover staat in het routeboekje dat verkrijgbaar is bij Tourist Info Hellendoorn en Tourist Info Nijverdal. Tijdens het fietsen van deze route krijg je een goede indruk van zowel de verschillende oude en nieuwe natuur- en cultuurlandschappen als van het leven in en rondom Hellendoorn van vroeger en nu.

 2. 2

  De Hellendoornse Waterroute

  Deze route is 32 kilometer lang en heeft als rode draad het fietsen langs het aanwezige water in de gemeente Hellendoorn. Bekend is natuurlijk de Regge, maar ook het Overijssels Kanaal en de Boksloot zijn verrassend mooi.

  Deze route is te volgen via het fietsknooppuntensysteem. Hierdoor kun je de route ook makkelijk aanpassen naar eigen wensen.

 3. 1

  Smaak en Vermaak Hellendoorn

  Maak kennis met de rivier de Regge. Een mooie afwisselende route met slingerende fietspaden langs de rivier de Regge, het open coulissenlandschap met de prachtige doorkijkjes, afgewisseld met de bossen van de Sallandse Heuvelrug en de gezellige dorpen Hellendoorn en Den Ham.

Meer verhalen uit Salland