Route-tips

De vier mooiste fietsroutes in Raalte om Salland te ontdekken

 • Leestijd Leestijd 1 minuten
 • Home 3748 x bekeken

Raalte is een uitstekend vertrekpunt om Salland beter te leren kennen. Het ligt dan ook op korte afstand van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Je kan er heerlijk fietsen. Maar welke fietsroutes heeft Raalte?

 1. 3

  Pannenkoeken fietsroute

  Bij deze fietsroute fiets je een klein rondje vanuit Raalte via Heino en weer terug. Onderweg kun je bij kleinschalige plattelandswinkeltjes ingrediënten halen om pannenkoeken te bakken. Telkens met een wijde blik over bossen en landerijen met de koeien, schapen en paarden in de wei.

  *Let op: de landwinkeltjes zijn beperkt geopend. Check van te voren even de tijden.

 2. 2

  Aspergefietsroute Raalte

  Stap op de pedalen en combineer een fietstocht door de prachtige omgeving van Salland met het genieten van Sallandse asperges. Maak kennis met het gastvrije Sallandse land en de IJssel en geniet van de landgoederen. Tijdens het aspergeseizoen kunt u onderweg heerlijke asperges kopen bij de telers.

 3. 1

  Liberation fietsroute Raalte

  Salland zijn veel overblijfselen te vinden die herinneren aan de oorlog en de bevrijding. Op diverse plekken zijn luisterstenen geplaatst waar een hoorspel te beluisteren is over de indrukwekkende belevenissen van één of meerdere personen in de jaren 1944-1945.

Meer verhalen uit Salland