Route-tips

De vier mooiste wandelroutes in Olst/Wijhe om Salland te ontdekken

 • Leestijd Leestijd 2 minuten
 • Home 10171 x bekeken

Even lekker uitwaaien in het afwisselende waterlandschap langs de IJssel?
Een wandeling dwars door pittoreske dorpjes? Dan ben je in Olst-Wijhe op de goede plek. Er zijn talloze routes te vinden die je de mooiste plekken van regio Salland laten zien. Hieronder een selectie daarvan. Veel wandelplezier!

 1. 4

  Sallandse Zandloper van Soestwetering naar Olst

  De Sallandse Zandloper is een lange-afstand-wandelroute van oost naar west, van rechts naar links, dwars door Salland. De route is opgedeeld in zes trajecten, tijdens deze wandelingen kom je diverse bezienswaardigheden tegen. Het traject van Soestwetering naar Olst (traject 4a) is 6,8 km.

 2. 2

  Rondom Wijhe

  Met de rondwandeling met de blauwe route maakt u een prachtige wandeling met als startpunt de parkeerplaats aan de IJssel, de Loswal, in Wijhe. De wandeling loopt voor ongeveer de helft door het dorp Wijhe en de andere helft over Landgoed De Gelder.

 3. 1

  Rondom Wesepe

  Deze mooie route loopt door een typisch Sallands landschap met glooiende velden, zandpaden, houtwallen en oude boerenhoeven. De route begint bij de middeleeuwse Sint Nicolaas Kerk. In 4,5 km loop je langs o.a. de Koedijk, Weseper Enk en boerderij de grote Kistemaker.

Meer verhalen uit Salland