Route-tips

De vijf mooiste wandelroutes in Deventer om Salland te ontdekken

 • Leestijd Leestijd 2 minuten
 • Home 34123 x bekeken

De omgeving van Deventer is één van de meest geliefde wandelgebieden van Nederland, met grote afwisseling aan gebieden, dorpen en bezienswaardigheden. Maak een stevige wandeling en geniet ook nog eens van de prachtige omgeving. We hebben een aantal wandelroutes voor jou op een rijtje gezet.

 1. 5

  Wandelgebied Vogeleiland

  Het mooie stadspark van Deventer, het Rijsterborgherpark, is ook een wandeling waard. Vooral het Vogeleiland, met vele diersoorten en sfeervolle horeca, is een aanrader. Leuk: het park is erg afwisselend, ook qua hoogteverschillen.

 2. 4

  Wandelgebied Hassinkbos

  Het Hassinkbos is een natuurgebied even buiten Deventer. Ontdek door het bos verschillende plantensoorten, evenals de ruïnes van het oude landhuis en de voormalige kassen. In het Hassinkbos loop je tussen grote berken, beuken en eiken.

 3. 3

  Wandelroute landgoed Dorth

  Het landgoed Dorth ligt bij Harfsen, een paar kilometer ten zuidoosten van Deventer. Wandel met het hele gezin over deze fijne wandelroute door de imposante beukenlanen, langs waterpartijen en door kasteeltuin in twee landschapsstijlen.

 4. 2

  Stadswandeling Deventer

  Maak kennis met het erfgoed van Deventer middels een boeiende stadswandeling. De VVV Deventer verzorgt samen met het Gilde dagelijks rondleidingen met deskundige gidsen. Liever zelf op pad? Koop dan een mooie route bij de VVV Deventer.

 5. 1

  Sallandpad

  Het Sallandpad laat je kennismaken met de mooiste plekjes van de Sallandse Heuvelrug. Bovendien brengt dit wandelpad je ook langs de uiterwaarden aan de IJssel en diverse andere mooie plekjes. Het Sallandpad is een unieke wandeltocht voor liefhebbers van lange afstandswandelingen.

Meer verhalen uit Salland