Route-tips

Sallandse Zandloper

  • Leestijd Leestijd 2 minuten
  • Home 27994 x bekeken

De Sallandse Zandloper is een lange-afstand-wandelroute van oost naar west, van rechts naar links, dwars door Salland. De route loopt van hoog naar laag: van het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug naar de uiterwaarden van de IJssel, met ruim 65 meter hoogteverschil.

Na een start over de mooie, natuurrijke Sallandse Heuvelrug beleef je het agrarische landschap op een bijzondere manier. Een deel van de route leid je tussen weilanden en akkers door, over onderhoudspaden van het Waterschap Groot Salland. Je ontdekt daarmee de prachtige achterkant van het landschap, waardoor je Salland héél anders leert kennen.

Bezienswaardigheden

De Sallandse Zandloper is een route van 45 km. Tijdens deze wandeling komt u diverse bezienswaardigheden tegen. De route is opgedeeld in 6 trajecten. De route maakt deel uit van het Wandelnetwerk Salland en is in twee richtingen gemarkeerd.

Download hier de route

Onderweg

Tijdens uw wandeling is er voldoende gelegenheid om even uit te rusten en wat te eten en drinken. De horecagelegenheden worden op de routekaartjes aangegeven met een koffie kopje. De Rustpunten, locaties in het buitengebied waar u even kunt zitten en tengen een kleine vergoeding wat kunt drinken, worden op de kaart aangegeven middels een R.

Bekijk hier de horecagelegenheden op de route

Bekijk hier de overnachtingsmogelijkheden op de route

Bekijk hier overige praktische informatie

Meer verhalen uit Salland