24 uur op pad met

Tips voor de Dag van Raalte en Heino

 • Geschreven door Mathias
 • Leestijd Leestijd 2 minuten
 • Home 1540 x bekeken

De Dag van Raalte en Heino is onderdeel van de Alternatieve Sallandse Wandelvierdaagse. De route van 26 kilometer leent zich uitstekend voor een dag heerlijk wandelen door het afwisselende landschap tussen Raalte en Heino. De route is ook op te delen in twee lusjes van 13 kilometer. Je wordt hoe dan ook getrakteerd op veel variatie: door het bos, paadjes langs het water, door weilanden en veel leuke plekjes om te stoppen. Bij de boer voor een ambachtelijk ijsje of bij de bakker in het dorp voor een goed belegde boterham. De route biedt voor ieder wat wils!

Lees hier de ervaring van Mathias!

 1. 5

  Ontdek Raalte

  Al meteen aan het begin van de route is er genoeg te ontdekken. Je loopt via de Kerkstraat en de Varkensmarkt en daar is het gezellig! Een mooie plek om lekker op een terrasje neer te dalen voor, tijdens of ná een mooie wandeling door de omgeving. Ook de basiliek aan de Kerkstraat is een kijkje waard.

 2. 4

  Historische spiekers

  Onderweg loop je langs ‘spiekers’. Vroeger waren dit opslagschuren, die langzaam maar zeker van steeds meer comfort werden voorzien voor de gegoede burgerij. Je leest meer over spiekers in de gids van de Tweede Alternatieve Sallandse Wandelvierdaagse. Deze gids is een tip op zich!

 3. 3

  Buuffies proeflokaal

  Pal in het centrum van Heino vindt je Proeflokaal Buuffie’s. Met een terras aan het Marktplein een ideale locatie voor een lunch of kies uit één van de vele biertjes van de speciaalbierkaart. Hier staat ook de tweede stempelkast van de route, dus een extra reden voor een stop!

 4. 2

  Tuin en kasteel Het Nijenhuis

  Kasteel Het Nijenhuis is op zichzelf al een kijkje waard. Vanaf de route vang je al een glimp op van enkele beelden in de kasteeltuin. Maar met ruim 100 beelden op deze unieke locatie is het aan te raden om de tijd te nemen voor een echt bezoek.

 5. 1

  Landwinkel de Knapenvelder

  Onderweg kom je langs enkele ecologische landwinkels. Naast de boerensupermarkt ‘Overesch’ kom je ook langs Landwinkel de Knapenvelder. Deze ligt direct aan de route, dus als je een fijne plek zoekt voor een pauze dan zit je hier goed. Naast koffie en thee zijn er heerlijke ijsjes. Er is verse zuivel van eigen erf, zoals hangop en karnemelk, maar ook andere streekproducten uit Salland.

Meer verhalen uit Salland