Route-tips

Praktische informatie Sallandse Zandloper

  • Leestijd Leestijd 2 minuten
  • Home 1554 x bekeken

De Sallandse Zandloper maakt onderdeel uit van het Wandelnetwerk Salland en wordt op de paaltjes van het wandelnetwerk aangegeven met een groen/roze markering. De markering wijkt af van het wandelnetwerk omdat er voor ‘rechtdoor’ geen pijl wordt gebruikt maar een tweekleurig blokje.

Omdat de Sallandse Zandloper onderdeel uitmaakt van het wandelnetwerk Salland, is de route in twee richtingen gemarkeerd. Dit betekent dat de route ook andersom, dus van laag naar hoog, van de IJssel naar de Sallandse Heuvelrug, gewandeld kan worden.

Startpunten

  • NS station Holten (blz. 6+7, traject IA) of
  • NS station Nijverdal (blz. 8+9, traject IB).

Eindpunten

  • NS-station Olst (blz. 14+15, traject IVA) of
  • in Wijhe-Fortmond bij de IJssel (blz. 16+17, traject IVB)

Lengte: 41 km - 45 km

Trajecten
NS-station Holten - Haarle 10,8 km
NS-station Nijverdal - Haarle 9,5 km
Haarle - Heeten 14,1 km
Heeten - Soestwetering 11,0 km
Soestwetering - Olst 6,8 km
Soestwetering – Wijhe-Fortmond 9,3 km

U loopt de route op eigen risico. Schouwpaden langs watergangen worden bijvoorbeeld niet speciaal onderhouden ten behoeve van wandelaars. Af en toe loopt u over ruw terrein. Houd daar rekening mee in uw kleding en schoenen keuze.

Overnachten

De route is voor de meeste wandelaars een tweedaagse tocht. Onderweg zijn diverse overnachtingsmogelijkheden, waardoor u de te lopen afstand per dag zelf kunt bepalen. Op de website vindt u een overzicht van de overnachtingslocaties.

Horeca

Tijdens uw wandeling is er voldoende gelegenheid om even uit te rusten en wat te eten en te drinken. Onderweg komt u langs een aantal horeca gelegenheden en Rustpunten. Deze locaties worden op de website vermeld.

Verbod: Let op: op het deel waar de route langs watergangen loopt, zijn honden niet toegestaan.

Openbaar Vervoer: Beide beginpunten bevinden zich bij een station (Nijverdal en Holten), waar ook busverbindingen zijn. Hetzelfde geldt voor het zuidelijke eindpunt (Olst). Het noordelijke eindpunt (bij Fortmond) passeert de Rijksstraatweg (N337), waar u de bus kunt nemen. LET OP! Deze bus rijdt niet op zon- en feestdagen! Kijk op www.9292ov.nl voor de laatste informatie, of bel telefoonnummer (0900) 92 92.

Wilt u de route in twee dagen lopen zonder overnachting, dan kunt u eventueel parkeren op het dorpsplein in Heeten (nabij de kerk).

Meer verhalen uit Salland