Actieve natuurbeleving

Buitensport Salland

In Salland zijn er volop mogelijkheden om de natuur op een actieve manier te beleven.
Door de afwisselende natuur kan dit op verschillende manieren. Afzien op je mountainbike tijdens een pittig klimmetje op de Sallandse Heuvelrug, wielrennen tegen de wind in op de dijken langs de IJssel, met een kano varen op de rivier de Regge of hardlopen door het uitgestrekte coulissenlandschap. Mogelijkheden genoeg om je hoofd leeg te maken en tegelijkertijd te genieten van de prachtige natuur.

Op de kaart

Routes

Lekker door de modder

Stap op je mountainbike

Leuke activiteiten

Voor ieder wat wils

Ontdek

Inspirerende verhalen

Op een rijtje

Hier moet je zijn!

Rust, ruimte en inspanning

Buitensporten in Salland

Salland staat bekend om zijn goede MTB-netwerk. Uit heel Nederland komen MTB-ers om de verschillende routes binnen dit netwerk te trotseren. En dat is niet voor niets. Want de routes kenmerken zich door pittige klimmetjes, spectaculaire singletracks en snelle afdalingen. Een must-do in Salland als je van fietsen houdt! De MTB-route Hellendoorn is zelfs uitgeroepen tot beste MTB-route van Nederland. Heb je geen mountainbike bij je? Geen probleem, want er zijn genoeg plekken waar je deze kunt huren zoals bij outdoorcentrum Wilgenweard.

Als je dan toch bij de Wilgenweard bent, pak dan meteen een klimles, bootcamp of kanotocht mee. Avontuurlijker word je dag niet!

Naast MTB-en biedt de natuur van Salland een decor voor nog meer buitensporten. Ben je een waterrat? Ga met een supboard de Regge op en peddel over het water. Wil je het jezelf makkelijker maken, huur dan een kano of kajak. Zit je liever op een wielrenfiets? Probeer dan de motieweg op de Sallandse Heuvelrug te trotseren. Met een hellingspercentage van 10% een echte kuitenbijter. Of ga een gevecht met de wind aan wanneer je op de dijken bij de IJssel fietst. Wil je het wat rustiger aan doen, wandel of fiets dan door de natuur met behulp van het wandel- en fietsnetwerk. Wil je het opnemen tegen anderen of tegen jezelf? Doe mee aan één van de vele buitensportevenementen die Salland rijk is. Zo is de Yuman Race één van de grootste obstacle runs in Nederland. Tip: vergeet tijdens je inspanning niet te ontspannen en te genieten van de afwisselde Sallandse natuur.