Reis mee terug in de tijd!

Historische Centrumroute Raalte

Een reis door het verleden: ontdek het oude Raalte en zijn kenmerkende taal tijdens een historische wandelroute door het centrum!

Ontdek de geschiedenis van Raalte tijdens een historische wandelroute door het centrum! Hoewel veel historie verloren is gegaan, nemen we je mee op een boeiende reis terug in de tijd. Laat je verwonderen door oude foto's, beluister interessante audiofragmenten en vergelijk vervlogen tijden met het heden via interacty.me, dat de oude en nieuwe situatie naast elkaar laat zien.

De route onthult niet alleen de verdwenen parels van Raalte, maar brengt ook de typische Sallandse cultuur tot leven met Sallandse spreekwoorden en gezegden. Laat je leiden door de straten en steegjes, waar elke hoek een nieuw hoofdstuk uit het verleden onthult. Een informatieve en vermakelijke belevenis voor jong en oud, die de rijke geschiedenis van Raalte op unieke wijze tot leven brengt. Mis deze reis door de tijd niet en ontdek het verborgen verleden van Raalte!

A’j plat könt proat'n, mu-j ’t um oans nie loat'n

Uitdrukkingen in dialect

Wil je nog meer ontdekken over de lokale cultuur van Raalte? Neem dan een kijkje op de pagina met uitdrukkingen in het dialect. Hier vind je een schat aan taalkundige pareltjes die het authentieke karakter van onze regio laten zien. Terwijl je door de straten wandelt, leer je de taal van Raalte kennen en ontdek je de betekenis achter deze kleurrijke uitdrukkingen! Völle wille!

Spreuken in dialect

Ontdek de een verzameling van typische uitdrukkingen en gezegden die het unieke karakter van Raalte weerspiegelen. Van alledaagse wijsheden tot humoristische spreuken, hier vind je een inkijkje in de lokale cultuur en tradities. Dus, maak je klaar om te worden ondergedompeld in de kleurrijke taal van Raalte en laat je inspireren door de wijze woorden die door de jaren heen zijn doorgegeven!

Goed goan en wear komm’n