Wat te doen in Salland

Alles voor kinderen

Ben je met je kinderen in Salland? Wat een geluk! Want er is hier genoeg te beleven voor hen. Maak een ritje in de achtbaan in één van de leukste attractieparken van Nederland. Of ontdek de natuur door te klimmen in één van de speelbossen en een wandeling te maken met de boswachter. En natuurlijk is er meer dan genoeg waterpret te beleven! Een dagje uit in Salland is leuk, maar het is nog leuker om langer in Salland te verblijven. Daarom hebben we ook de leukste accommodaties en campings voor kinderen op een rijtje gezet.

Op de kaart

De leukste adresjes voor kinderen

Leuke activiteiten

Alles voor kinderen

Inspirerende verhalen

Je verveelt je nooit

Op een rijtje

Hier moet je zijn

Beleef in Salland

Het avontuur van je leven

Één ding weten we zeker. Bij een bezoek aan Salland vervelen je kinderen zich niet en praten ze nog lang na over de avonturen die ze hebben beleefd. Zijn je kinderen helemaal gek van dieren? Ga met ze terug in de prehistorische tijd bij Dinoland. Je staat oog in oog met honderden dinosaurussen. Jurassic Park stijl! Of ga naar één van de kinderboerderijen waar je konijnen, cavia’s en andere beesten kunt knuffelen. Terwijl jij geniet van wat te drinken op het terras ravotten de kinderen op de speeltoestellen.

Spitter, spetter, spater….welk kind houdt er nu niet van water?! Waterpret is in Salland in allerlei vormen aanwezig. Er zijn veel buiten- en binnen zwembaden zoals de Scheg waar je spectaculaire glijbanen hebt. Je vindt in Salland recreatieplassen waar je lekker kunt zonnebaden wanneer de zon schijnt. Of beleef het water op een actievere manier door te kanoën of te suppen. Waterplezier gegarandeerd! Maar ook ‘op het land’ kunnen je kinderen hun energie kwijt. Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en Landschap Overijssel hebben speelbossen waar ze kunnen klauteren en klimmen en van takken hutten bouwen. Aan het eind van een avontuurlijke dag moet er natuurlijk ergens worden gegeten. Dit kan in de kindvriendelijke restaurants die Salland heeft. Wil je er een langer avontuur van maken, verblijf dan op een vakantiepark of camping die alle faciliteiten hebben om je kind te vermaken. In Salland heb je aan de kinderen geen kind.

?>
De mooiste foto's

Laat je inspireren