Kunst & Cultuur

Wanneer je door Salland fietst of wandelt ontkom je niet aan de prachtige landgoederen met grote tuinen. Deze landgoederen brengen je terug in de tijd en getuigen van vele eeuwen werken en leven in Salland. Naast de landgoederen vind je overal in Salland historische gebouwen, boerderijen, kerken en molens. En als je het centrum van Deventer binnen loopt lijkt het alsof je de Middeleeuwen binnen loopt met haar historische binnenstad. Daarnaast worden er in Salland regelmatig culturele evenementen georganiseerd, zijn er vele theaters en vind je moderne kunst in musea en beeldentuinen.

Handig om te lezen

Voor ieder wat wils

Inspirerende verhalen

Speciaal voor cultuurliefhebbers

Om te ontdekken

De leukste adressen

Kunst & Cultuur in Salland

Maak een reis terug in de tijd in Salland. Bezoek de verschillende boerderijmusea die je een inkijkje geven hoe het leven vroeger was in Salland. Ontdek in het Memory Vrijheidsmuseum hoe de geallieerden Salland bevrijden. Struin door de historische straatjes van één van de oudste steden van Nederland, Deventer. Ontdek de bunker van de IJssellinie en ontdek het geheim van Olst-Wijhe. En bewonder de prachtige oude boerderijen met de schitterende luiken. Elk luik heeft zijn eigen verhaal en historie.

Alleen al het landschap met de fraaie bomenlanen, houtwallen, boerenerven en vele landgoederen, getuigt van vele eeuwen leven en werken in Salland. Prachtige historische gebouwen zijn bewaard gebleven, zowel in de Hanzestad Deventer met z’n monumentale oude binnenstad als in de dorpen en buurtschappen met de oude boerderijen en vele molens. Deze historie komt ook tot leven in de boerderijmusea. Maar er is ook ruimte voor moderne kunst. Deze vind je in de beeldentuinen en musea waarin collecties met zorg zijn samengesteld en de verhalen en gebruiken van de streek vastgelegd om de verbondenheid van het heden met het verleden te waarborgen.

Activiteitenkalender

Trek erop uit

?>
De mooiste foto's

Ontdek!