Verrassende routes

De favoriete MTB-route van Erben Wennemars

  • Leestijd Leestijd 2 minuten
  • Home 5893 x bekeken

Heel Overijssel barst van de mountainbikeroutes. Voormalig topschaatser Erben Wennemars toert het liefste door Twente en Salland. “Ultiem sportgeluk”. Hier kun je namelijk uren achter elkaar fietsen. Dus zet alvast een kruis bij de komende dagen, want dit wordt jouw speelplaats.

Het favoriete mountainbikedecor van Erben Wennemars is Twente en Salland. Fietsend van Landgoed Twickel naar de Sallandse Heuvelrug slaakt hij allerlei gelukskreten. En jij ook, als je in de mountainbikesporen van Erben Wennemars treedt. Iedereen met liefde voor twee wielen, moet in Salland en Twente een keer gereden hebben.

Historische zoekplaat

Het bijzondere van deze route, is dat het gebied een omgeving is met veel historie. Dat zie je als je bij Landgoed Twickel in Delden aankomt, dat 4000 hectare beslaat. In dit afwisselende landschap van zacht glooiende akkers en weilanden, bossen en eeuwenoude eiken, heidevelden en vennen, vind je een prachtig kasteel en 150 boerderijen met typische zwart-witte luiken. En dat is niet het enige. Je vindt hier ook een 70 kilometer lange MTB-route dwars over het landgoed. Dit landgoed is een ware zoekplaat; je kunt eindeloos kijken. Klim je hier in het zadel van je mountainbike, dan ben je verzekerd van een prachtige MTB-tocht.

Eindeloos mountainbiken

Wil je een volledige dag mountainbiken, dan kun je ook vanaf landgoed Twickel naar de Sallandse Heuvelrug, het grootste droge aaneengesloten heidegebied van West-Europa. Erben Wennemars vind het hier prachtig. Waarom? “Je kunt hier negen kilometer over de heide met alleen maar klimmen en afdalen. En dan kun je er ook nog eens 32 kilometer lang omheen fietsen en dan is er ook nog een MTB-route van Hellendoorn die je eraan vast kunt plakken. Dit is het walhalla van het racefietsen en het mountainbiken.”

Dorstlesser

Niet zulke sportersbenen als Erben Wennemars? Rust even uit. Dat is sowieso een slim idee, want aan het eind van deze mountainbikerit kun je zo 100 kilometer in de benen hebben. Lust je inmiddels wat, loop dan naar binnen bij bistro de Holterberg of Buitengewoon Holten. Stap je in Delden af, loop dan even naar de bakker voor een heerlijk vers broodje. In Rijssen plof je neer bij Stadsboerderij Rijssen om even op adem te komen en bij te tanken.

Meer verhalen uit Salland