Doe-tips

De 5 stoerste buitensport evenementen in Salland

 • Leestijd Leestijd 3 minuten
 • Home 2382 x bekeken

De diverse landschappen van Salland lenen zich uitstekend voor uiteenlopende buitensporten. In de weelderige bossen, uitgestrekte heidevelden en bruisende stadcentra zijn er eindeloze mogelijkheden om de regio op actieve wijze te leren kennen. Het is dan ook logisch dat er een overvloed aan activiteiten is waar sport en natuur worden gecombineerd. Hieronder een greep uit Sallands’ leukste buitensportevenementen.

 1. 5

  Regge Survival

  Voor de jonge Sallanders wordt er door A.V. Atletics al jaren een eigen survival georganiseerd: de Regge Survival. (Basisschool)leerlingen tussen de 6 en 17 jaar starten in vier verschillende categorieën met elk een eigen afstand. Ook hebben ze een eigen onderlinge competitie. Aan het evenement doen inmiddels ruim 3000 kinderen mee. Is jouw kind al klaar om door de modder te rollen?

 2. 4

  YU MAN RACE

  Deze Hellendoornse race is niet zomaar een sportevenement. Alleen de echte fanatiekelingen halen de finish van de ‘Strongest Race of all time’. De voormalige Strongmanrun en Strongsisterrun zijn samen in een nieuw jasje gestoken en gaan door onder de naam YU MAN RACE. Hierbij strijden mannen én vrouwen op hetzelfde parcours tegen de vier elementen: water, vuur, aarde en lucht. Het evenement is opgedeeld in vier verschillende wedstrijdtypen. Het parcours van de obstacle run en de half marathon loopt dwars door de bossen, de Regge en de Sallandse Heuvelrug. Iets dat deze race anders maakt dan anderen is dat het hier niet gaat om de winst, maar om het plezier.

 3. 3

  Schipbeeksurvivalrun

  Een hardloop evenement langs, boven en ín de Schipbeek. Dat is de Schipbeeksurvivalrun. Deelnemers kunnen zich aanmelden voor de afstanden 6,5km, 9km en 18 km. Voor dit jaarlijks terugkerende evenement in Bathmen wordt er een parcours uitgezet tussen de Brink en de Marsmanvlonder. Met hindernissen als kruipnetten, swingovers en zelfs een schietopdracht belooft dit voor deelnemers en toeschouwers een waar spektakel te worden.

 4. 2

  Sallands Mooiste

  Sallands Mooiste is een belevenis voor elke fietsliefhebber. Het jaarlijks terugkerend evenement bestaat uit drie tochten: Sallands Mooiste Familietocht, Sallands Mooiste MTB en Sallands Mooiste Toertocht. De tochten zijn in verschillende afstanden te rijden. Het mooie van deze fietstochten is dat ze voor iedereen toegankelijk zijn. Ongeacht welke leeftijd of niveau. Daarnaast zijn de eerste en laatst genoemde tochten zijn er ook voor handbikers. Na afloop is er bij de vernieuwde sportfaciliteit “de Veldkamp” weer het gezellige wieler terras om na te genieten van Sallands Mooiste.

 5. 1

  Wilgenweard Nightbike Experience

  Het is bij de Wilgenweard nooit tijd om stil te zitten. Ook niet aan het einde van het jaar, want dan is er de Nightbike Experience. Volg de 30 km lange route door het bos op je mountainbike en ervaar de omgeving van de Sallandse Heuvelrug op een hele bijzondere wijze. De route is bewegwijzerd met reflectoren die goed zichtbaar zijn. Ook je fiets moet goed verlicht zijn en vergeet zeker niet om een helm op te zetten. De afdalingen zijn met zorg gekozen en veiligheid staat voorop. Als iedereen is aangekomen bij de Wilgenweard barst het feest pas echt los. Dan is er namelijk een afterparty om het nieuwe jaar in te luiden.

Meer verhalen uit Salland