Doe-tips

Ontdek al wandelend Luttenberg

  • Leestijd Leestijd 3 minuten
  • Home 7560 x bekeken

Luttenberg is de Parel van Salland! Het dorp telt iets meer dan 2000 inwoners en ligt tussen Raalte en Hellendoorn, aan de voet van de Sallandse Heuvelrug. Het is een gebied met schitterende uitzichten over golvende heidevelden en de uitgestrekte bossen van het Nationale Park. Maak kennis met dit gebied door het lopen van de wandelroute ‘Rondom de berg’. Deze route gaat vanuit het dorp over en rondom de 'Luttenberg'. Langs bos, weilanden en met verrassende vergezichten door de hoogteverschillen.

Wandelroute “Rondom de Berg”

In Salland kun je heerlijk wandelen en helemaal in Luttenberg. Kies je voor de wandelroute “Rondom de Berg” dan ontdek je al het moois wat Luttenberg te bieden heeft, zowel op vlak van natuur als cultuur. Zo zie je centraal in het dorp de rustige aanblik van het Kerkenlandje, wandel je langs de feestwijde, waar jaarlijks vier dagen feest wordt gevierd tijdens het “Luttenbergs feest” en zie je een boskapelletje uit 1929, het Mariakapel in het Pastoorbos.

Ook passeer je het Bloemenbos, het Oosterbroek, een historisch karrenspoor, natuurgebied Lutteberg en nog veel meer! Tijdens je wandeling kom je ook langs een boomgaard waar je heerlijk kunt picknicken. Het hoogtepunt van de wandeling is misschien wel het hoogste punt op de Bergweg. Je hebt echt een prachtig uitzicht vanaf de Luttenberg. Met helder weer kun je zelfs de Patlthetoren zien. Bekijk de “Rondom de berg”-route om te zien waar je allemaal langskomt.

Paltetoren in de verte
Paltetoren in de verte

Startpunt van de route “Rondom de Berg”

De route start bij gemeenschapscentrum Elckerlyc, Butzelaarstraat 22, 8105 AR Luttenberg (tevens TOP toeristisch overstappunt Overijssel). Hier is voldoende parkeergelegenheid. Je volgt de blauwe pijlen van het wandelnetwerk.

De knooppunten op het wandelnetwerk om de route te volgens zijn: C10-C24-C25-C12-C13-C46-C47-C14-C15-C16-C26-C23-C10.

Op onze website kun je ook de route downloaden.

Na de wandeling Luttenberg verkennen

In Luttenberg is nog veel meer te ontdekken. Na de wandeling hebben we de volgende tips voor jou:

Wil je meer weten over wat er te doen is in Luttenberg, breng dan ook een bezoekje aan de website van Leuk Luttenberg.

De Nachtwacht gemaakt van klompen
De Nachtwacht gemaakt van klompen

Meer verhalen uit Salland