Verrassende routes

De 7 mooiste routes om te mountainbiken in Salland

 • Leestijd Leestijd 2 minuten
 • Home 10646 x bekeken

Salland is een walhalla voor de mountainbikeliefhebber. Er ligt een uitstekend MTB-netwerk met verschillende MTB-routes. Ben je op zoek naar een uitdagend parcours met je mountainbike, dan ben ik je Salland aan het juiste adres. Wij hebben de mooiste routes voor je op een rijtje gezet.

 1. 7

  Paarse route Hellendoorn-Nijverdal (ca. 18 kilometer)

  Ben je een echte snelheidsduivel en houd je wel van kuitenbijters? Ga dan naar de Sallandse Heuvelrug, waar de mooiste MTB-route van Nederland ligt. In 2017 heeft deze route de Gouden Schop gewonnen, een award voor de beste MTB-route van Nederland. De afwisselende paarse route bestaat uit pittige klimmetjes en onderweg scheur je voornamelijk over slingerende singletracks en test je jouw techniek en stuurmanskunsten tijdens een paar snelle afdalingen.

 2. 6

  Blauwe route Holten-Nijverdal (ca. 30 kilometer)

  Deze Holterberg-route ligt tussen Holten en Nijverdal in. Je kunt zelf bepalen of je in Holten start of in Nijverdal. Aangesloten aan de paarse route ligt de blauwe route. Naast uitdaging biedt deze route ook prachtige uitzichten die je verplichten om van je fiets af te stappen en te genieten van het uitzicht.

 3. 5

  Wechelerveld route (ca. 4 kilometer)

  De langste single track route van Nederland, een bijna 5 km lang technisch parcours over een oud exercitieterrein en een voormalige stortplaats. Een perfect trainingsparcours. Is deze route te kort voor je? Geen probleem, want de route staat in verbinding met de Oostermaetroute.

 4. 4

  Salland route (ca. 35 kilometer)

  Dwars door het hart van Salland met het prachtige coulisselandschap en langs het Overijssels kanaal. Via verbindingsroutes worden deze routes verbonden met de MTB-routes op de Sallandse Heuvelrug, de Veluwe en de Achterhoek. Je ervaart hier Salland in al haar facetten!

 5. 3

  IJssellandroute (ca. 30 kilometer)

  Deze route is zeer gevarieerd en neemt je mee door bossen, langs weilanden in een mooi coulisselandschap en het uiterwaardengebied. Onderweg kom je fraaie landgoederen tegen.

 6. 2

  MTB-route Rijssen (ca. 18 kilometer)

  Tijd voor actie! Avontuur! Verlaat de verharde paden op deze landelijke route. Jong bos, heidevelden, leemkuilen, akkers, graslanden en hoogveen kom je tegen als je op de mountainbike stapt en deze route fietst. Bereid je voor op korte klimmetjes, scherpe bochten en nog geen tien meter aaneensloten vlak terrein. Vooral de ravijntjes zijn de moeite waard.

 7. 1

  Groene Reggedal route (19 kilometer)

  Deze route, geheten Reggedal, gaat door het gelijknamige gebied Het Reggedal. De route bestaat voor een deel uit nieuw aangelegde singletracks. Dit is een wat vlakkere route, met een paar heuvels. De route is soms verhard, gaat langs de rivier de Regge en bevat singletrails door het bos.

Meer verhalen uit Salland