Doe-tips

Lekker buiten zwemmen en spelen, de leukste buitenzwembaden in Salland

 • Leestijd Leestijd 3 minuten
 • Home 3787 x bekeken

Springen van de duikplank, glijden van de glijbaan, spelen onder de waterfontijn. Een bezoek aan een buitenzwembad valt bij kinderen altijd in de smaak. Elk kind, jong en oud houdt van water en zwemmen en in de zomer doe je dat natuurlijk in een buitenzwembad. In Salland hebben we er genoeg. Hieronder hebben we ze voor je op een rijtje gezet.

 1. 8

  Zwembad Tippe, Heino

  Op de prachtige ligweide kun je heerlijk relaxen en kunnen de kinderen lekker spelen na schooltijd, óók bij wat lagere temperaturen. Daarnaast is de Tippe zeer geschikt om sportief banen te zwemmen en na afloop gezellig een kopje koffie te drinken.

 2. 7

  Openluchtzwembad de Oase, Heeten

  Er is een onverwarmd familiebassin van 1,4 meter diep met een oppervlakte van 360 vierkante meter (12x30). Vanaf seizoen 2009 is er ook een 30 meter lange glijbaan aanwezig! Maar ook aan de allerkleinsten is gedacht. Zo is er een peuter/kleuterbad. De zonneweide is maar liefst 3155 vierkante meter.

 3. 6

  Zwembad de Welters, Wijhe

  Het openluchtzwembad de Welters heeft divere faciliteiten zoals een kleuterbad, instructiebad met grote glijbaan, 25-meterbad waar je baantjes kunt trekken. En ze hebben een grote zonneweide waar je kunt zonnebaden, voetballen, badmintonnen etc.

 4. 5

  Het Ravijn, Nijverdal

  Bij het Ravijn worden zwemmen, sporten en zorg gecombineerd. Het is een groot complex met diverse binnen- en buitenbaden. Er is een ruim aanbod aan sportieve activiteiten en in het sportcafé kun je terecht voor een drankje na afloop. Genoeg te doen en te beleven!

 5. 4

  Zwembad de Koerbelt Rijssen Holten

  Het buitenbad heeft als middelpunt een grote glijbaan van 65 meter. Het zwembad heeft een horeca-afdeling met een nat en droog gedeelte en vele recreatiemogelijkheden zowel binnen als buiten. Het 25 meter lange binnenbad is heel geschikt voor wedstrijden, lesgeven aan doelgroepen, het opleiden voor de verschillende diploma’s en het diplomazwemmen zelf.

 6. 3

  De Looermark, Bathmen

  Dit kleinschalig openluchtzwembad staat op een unieke locatie. Aan de ene kant is het omsloten door het prachtige woongebied ‘de Looermark’ en aan de andere kanten is het geheel omgeven door het Sallandse weidelandschap. Het is een echt familiebad, waar vooral kinderen tot 14 jaar zich thuis zullen voelen.

 7. 2

  Borgelerbad Deventer

  Het recreatieve buitenzwembad van het Borgelerbad is leuk voor alle leeftijden. Er is een ondiep familiebad (0.90 tot 1.10m diep) met familieglijbaan, een ondiep kleuterbad (0.20 tot 0.40m) met glijrots, een ondiep peuterbad (0.20m) met (water)speeltoestellen. Naast de zwembaden is er ook een airtrampoline van 100m2, een korfbalveld en een trapveldje.

 8. 1

  Avonturenpark Hellendoorn Slidepark

  Voor de nodige waterpret combineren bezoekers in de zomer hun bezoek aan Avonturenpark Hellendoorn met een bezoek aan het Aquaventura Slidepark. Dit outdoor waterpark van 5000m2 heeft 11 spectaculaire waterglijbanen. Ook is er voor de kleinere bezoekers een waterspeelplek.

Meer verhalen uit Salland