Verrassende routes

Wandel 4-daagse bij Abdij Sion

 • Leestijd Leestijd 5 minuten
 • Home 6656 x bekeken

Zoek je een moment van rust en contemplatie? Wil je er even helemaal tussenuit in deze hectische tijden én van de natuur genieten? Dan is Abdij Sion in Diepenveen de ideale locatie. Al 125 jaar lang een uitvalsbasis om wandelend het mooiste van Salland te ontdekken. Niet ver bij jou vandaan en toch echt weg.

Unieke kenmerken van deze wandel 4-daagse:

 • Rust, ruimte en midden in de natuur
 • Unieke locatie, gastvrijheid en complete verzorging
 • Vier prachtige wandelingen door Salland
 • Begeleiding door ervaren reisbegeleider
 • Informatie over natuur en cultuur door lokaal deskundigen
 • Puur genieten in een veilige omgeving (‘Corona proof’)
 • Facultatieve activiteiten (w.o. Yoga)

Gastvrijheid is één van de pijlers van het bestaan van Abdij Sion, zoals dat al het geval was voor de broeders die Abdij Sion ooit bewoonden. Het programma is gastvrij voor iedereen die een paar dagen tot rust wil komen, of om de stilte te beleven midden in de prachtige bossen van Diepenveen. Abdij Sion biedt gasten rust en ruimte voor bezinning. De poorten van klooster Nieuw Sion staan open voor alle geloofsovertuigingen. En ook voor gasten zonder een religieuze achtergrond die de leefregels van rust en stilte binnen het klooster respecteren.

Locatie

Abdij Sion is met hulp van Deventer industriëlen gebouwd voor de cisterciënzer kloosterorde op een grondgebied van 58 hectare. Het terrein bevindt zich in een prachtig landschap, ver van alle drukte. Het complex werd rond 1900 betrokken. In 1935 werd het klooster een abdij: het enige cisterciënzer klooster boven de grote rivieren, inmiddels uitgeroepen tot Rijksmonument. Het verblijf in het klooster heeft een verstillend karakter. Dit past goed bij de invulling van ons programma.

De wandelgangen
De wandelgangen

Programma

Het programma dat wij aanbieden duurt 4 dagen en begint op een donderdag. Je bent uiteraard vrij om er naar eigen inzicht gebruik van te maken. Niks moet, maar (bijna) alles mag. Zelf weet je het beste hoe je wilt genieten van rust, ruimte en natuur. Liever een dag ontspannen in en om de abdij? Vooral doen als jij dat wilt. Het programma is, met beide benen op de lokale grond, compleet verzorgd met overnachtingen, maaltijden en de reisbegeleider.

Donderdag

Vanaf 09.30 uur kun je inchecken. Om 10.00 uur volgt een uitgebreide rondleiding door de tuin en de gebouwen van Abdij Sion. Om 12.00 uur genieten we van een kloosterlunch. Om 13.00 uur vertrekken wij naar de Duursche Waarden voor een wandeling van circa 12 kilometer in de uiterwaarden van wellicht de mooiste rivier van ons land, de IJssel. Om 19.00 uur wordt het diner geserveerd.

Vrijdag

Na het ontbijt vertrekken wij naar de Sallandse Heuvelrug voor een wandeling van zo’n 20 kilometer over de Holterberg. Gaan we een korhoen zien? We genieten van ons lunchpakket op een uniek punt op de berg.

Zaterdag

Deze dag maken we eerst een wandeling door de gezellige Hanzestad Deventer, met als thema: ‘natuur in de stad’. Na ons bezoek aan de historische binnenstad gaan we met het pontje naar de Ossenwaarden. Tijdens een wandeling van circa 14 kilometer lunchen we in het veld. Gaan we de bever zien?

Zondag

We maken een wandeling van circa 16 kilometer in de omgeving van Diepenveen en lunchen onderweg.

Begeleiding van het programma

De wandelingen worden begeleid door een zeer ervaren wandelreisleider, Rob Boogaard. Hij wijst jou de weg. Tijdens de wandelingen krijg je extra informatie over de natuur en cultuur door lokaal deskundigen.

Praktisch

 • Minimaal 8 en maximaal 12 deelnemers.
 • Het klooster beschikt over 14 eenvoudige 1-persoons gastenkamers, waarin je verblijft gedurende de 3 nachten van het programma. Je maakt gebruik van gemeenschappelijke douche- en toiletruimtes.
 • Er is een aantal gezamenlijke ruimtes beschikbaar waar je kunt ontspannen. Realiseer je wel dat je in een abdij verblijft, waar ‘eenvoud’ onderdeel is van ‘rust en bezinning’.
 • Uiteraard ontvang je vooraf uitgebreide informatie w.o.: routebeschrijving, paklijst en een aantal vragen.
 • Abdij Sion is vanaf station Deventer met de bus in circa 20 minuten bereikbaar.
De berceau
De berceau

Prijs

De prijs voor dit bijzondere programma bedraagt: € 425,- inclusief BTW.

Inbegrepen:

 • 3 overnachtingen in een 1-persoons gastenkamer
 • Drie keer een gezond ontbijt, vier energierijke lunches en drie smakelijke diners
 • 4 begeleide wandelingen en lokale informatie
 • Koffie en thee onbeperkt
 • Facultatief avondprogramma (Yoga voor eigen rekening)

Niet inbegrepen:

 • Vervoer naar en van Abdij Sion
 • Vervoer naar de wandellocaties. Wij nemen aan dat deelnemers over eigen vervoer beschikken. Kom je met het openbaar vervoer? Dan zullen wij in overleg zorgen voor (gratis) vervoer naar en van de wandellocaties.
 • Frisdrank of alcoholische drankjes

Data

De volgende data hebben wij nu gereserveerd in Abdij Sion:

30 juli tot en met 2 augustus 2020

8 oktober tot en met 11 oktober 2020

14 november tot en met 17 november 2020

10 december tot en met 13 december 2020

7 januari tot en met 10 januari 2021

Boeking

De wandel 4 – daagse kan worden geboekt via Snow Leopard en HT Wandelreizen.

Corona

Puur genieten en veiligheid staan bovenaan. Wij houden ons uiteraard volledig aan de regels en gaan er vanuit dat onze gasten deze ook in acht nemen: vermijd drukte, houd 1,5 meter afstand en blijf altijd thuis bij klachten.

Fotografie Abdij Sion: Harry Mulder

Meer verhalen uit Salland