Doe-tips

Leukste december uitjes

 • Leestijd Leestijd 3 minuten
 • Home 2022 x bekeken

Maak van de winter een feest! Van meezingen met kerstliedjes tot de lichtjes in de stad; in Salland is er van alles te beleven! Geniet van de natuur en de buitenlucht en ontdek Salland in de winter.

 1. 7

  Zing jezelf in de kerstsfeer

  Ervaren en onervaren zangliefhebbers zijn uitgenodigd om mee te doen aan de Kerst Sing-a-long in de Penninckshoek op de Brink in Deventer. Op vrijdagavond 23 december organiseert LIMAI muziek een avond in het teken van kerstmuziek.

 2. 6

  Lichtjesroutes in Deventer

  De kerstperiode is in aantocht. De heerlijke tijd van het ontsteken van kaarsjes, veel teveel eten, gezellig samenzijn met dierbaren, het geven van cadeautjes en natuurlijk twinkelende lichtjes overal! Omarm het warme, romantische gevoel in de binnenstad van Deventer en wandel door de sfeervol aangeklede straten en langs metershoge verplichte kerstbomen op de verschillende stadspleinen.

 3. 5

  Bosbaden in Salland

  Dompel je op 18 december onder in de natuur van de Sallandse Heuvelrug! Je gaat niet letterlijk een bad nemen in het bos, maar je ondergaat de kleuren en geuren. Samen met een gids wandel je door het gebied. Vertraag je tempo en geniet met al je zintuigen. Natuur als een recept voor rust en ontspanning. Verwonderen en genieten staat bij deze wandeling voorop.

 4. 4

  Schaatsen bij De Scheg

  Trek je schaatsen en handschoenen aan, doe je warme sjaal om en stap op het ijs! Pas op dat je niet valt! De ijsbaan is het gehele seizoen zeven dagen per week geopend. Ook is er een heel leuk Curling-arrangement te boeken!

 5. 3

  Interactieve kerststal in de Broederenkerk in Deventer

  De Broederenkerk in Deventer pakt dit jaar in december en januari weer groots uit met de interactieve kerststal. Na twee jaar met beperkingen is er dit jaar in een andere opzet van alles te zien. Over een oppervlakte van 400 vierkante meterlopen de bezoekers letterlijk door het verhaal. Heel veel onderdelen zijn interactief. Dat betekent dat bezoekers, en met name kinderen, zelf van alles in beweging kunnen zetten door het indrukken van een knop, het draaien aan een slinger of het pompen met een blaasbalg.

 6. 2

  Dickens Festijn 2022

  Het jaarlijkse Dickens Festijn in Deventer staat dit jaar gepland in het weekend van 10 en 11 december, en krijgt dit jaar een extra feestelijk tintje. Dit jaar worden, onder de werktitel ‘Deventer Ademt Dickens’, de hoorspelwandeling én de voorstelling ‘Alles is Dickens’ van theatergezelschap Beumer&Drost toegevoegd aan het programma.

 7. 1

  Vollemaanwandeling Sallandse Heuvelrug

  Op 8 december kun je op pad met de gids, samen maak je een wandeling door de Sallandse bossen en heidevelden.

  De nadruk ligt op de mystieke sfeer van de natuur bij volle maan, zoals de silhouetten van bomen en struiken en de stilte. En met een beetje geluk hoor je de roep van een uil, of kruist een ander nachtdier je pad...

Meer verhalen uit Salland