Route-tips

Wandelen met Fieke

  • Leestijd Leestijd 3 minuten
  • Home 1143 x bekeken

Fieke Fenneman-Koch, ook wel bekend als @wandelingetje op instagram. Wekelijks deelt zij via haar instagram de leukste wandeling in en rondom Salland. Nog op zoek naar inspiratie voor wandelingen in Salland? Dan is haar account zeker het bezoeken waard!

Fieke
Fieke

Wat zijn de mooiste wandelingen die je hebt gelopen?

Ik wandel graag vanuit Haarle of Nijverdal in Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug. Zeker de route vanuit Haarle door het bos en daarna over de heide vind ik prachtig. Je kunt hier heerlijk een paar kilometer lopen maar de route ook verlengen tot een mooie tocht van wel 18 kilometer.

Ik wandel met de kinderen graag bij Den Nul door de Duursche Waarden. De groene route langs de IJssel loopt via een trekpondje, een wiebelbrug en een uitzichttoren. Onderweg kom je wilde paarden tegen en loop je langs de oude steenfabriek. Dit alles met continue een prachtig zicht op het water maakt het een heerlijke wandeling, ieder seizoen weer.

Het afgelopen jaar heb ik het Reggepad gelopen, een streekpad in Overijssel wat volledig langs rivier de Regge loopt. Ik heb de route in vier dagen gelopen en echt genoten van de natuur langs deze meanderende rivier. Ondanks dat je continue langs de Regge loopt is de tocht toch heel afwisselend.

Wat zijn de top 3 onontdekte plekjes in Salland?

Ik ben sinds Corona veel wandelend op pad gegaan aan de hand van de wandelnetwerkkaart Salland. Zo heb ik op korte afstand van huis mooie wandelroutes ontdekt die mij op plekken brachten die ik nog niet kende. Ik moet eerlijk bekennen dat bijna alle routes die ik van de Wandelnetwerkkaart gelopen heb, en dat zijn er vrij veel, de meeste mij langs onontdekte mooie plekjes hebben gebracht. Heerlijk om zo steeds verrast te worden.

Ik heb genoten van de routes vanaf de Oostermaet in Lettele, lekker door het bos. Ik was al bekend met de routes bij Kasteel de Haere en Huis Nieuw Rande, maar ook het stuk dat iets oostelijker ligt, Nijendal is een bezoek meer dan waard.

En waar we vanuit Deventer vaak voor Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug kiezen ben ik afgelopen jaar ook twee keer naar de Hellendoornse Berg gegaan. Ik ben dus vooral voorstander van wandelen in nieuwe gebieden. Koop zo’n wandelnetwerkkaart en laat je keer op keer verrassen door iets nieuws.

Wat zijn volgens jou de mooiste wandelgebieden/natuurgebieden van Salland?

Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug, Duursche Waarden, bos bij Hellendoorn, het gebied rondom Kasteel de Haere en Huis Nieuw Rande en vergeet de natuur langs de Regge niet. Maar het is ook heerlijk wandelen bij Abdy Sion bij de Kranenkamp. In de herfst kleurt dit bos echt prachtig.

Waarom vind je Salland een mooi wandelstreek?

Ik ben iemand die van afwisseling houdt en dat is wat Salland ook echt te bieden heeft. Wandelen door het rivierenlandschap van de IJssel, mooie bossen en natuurlijk de heide gebieden op de Sallandse Heuvelrug. Dit jaar heb ik de heide in augustus wel zes keer opgezocht. Mooie wandelroutes door weilanden, langs boerderijen, over oude kerkenpaden richting de dorpskernen en verrast worden door wandelpaden waarvan je het bestaan niet wist. En naast de diversiteit aan omgeving biedt Salland ook een goed aanbod aan wandelingen die verschillen qua lengte. Er is altijd een mooie route in de buurt.

Paarse heide
Paarse heide

Meer verhalen uit Salland