Ontdek Salland

Salland Slinger dag

  • Leestijd Leestijd 4 minuten
  • Home 2687 x bekeken

Paaszaterdag 16 april is het Salland Slinger dag! Iedereen is deze dag welkom om onze zeven nieuwe Slingers te fietsen. Verschillende partners in Salland hebben speciaal voor Salland Slingerdag activiteiten, aanbiedingen en kortingen georganiseerd. Download onze gratis fietsslingers en ontdek heel Salland!

De zeven slingers en startpunten

De 7 slingers van Salland hebben elk hun eigen routeflyer en startpunt. In de flyer vind je uiteraard de route met haar knooppunten, fragmenten van de verschillende verhalen, de bezienswaardigheden onderweg en tips voor horeca en verblijf. Deze flyers zijn te verkrijgen bij elk startpunt.

De onderstaande partners hebben op Salland Slinger dag, 16 april, verschillende activiteiten, aanbiedingen of kortingen georganiseerd. Check dus vooral of je onderweg één van hen tegenkomt!

Gratis entree Blikkenmuseum Marle + 2e kop koffie gratis

In het groenrijke Reggedal vind je het Nationaal Blikkenmuseum in Pannenkoekenhuus Marle. Hier zie je unieke blikjes zoals een blikje met een afbeelding van de bekende Droste zuster en een herinneringsblikje uit 1863. Ook telt het museum 200 verschillende beschuitbussen en een bakkersstraatje van 450 verschillende blikken. De entree voor het museum is op de Salland Slinger dag gratis, evenals het 2e kopje koffie in het Pannenkoekenhuus.

Het Nationaal Blikkenmuseum
Het Nationaal Blikkenmuseum

Bezoek de kraam van Bruna Ellenbroek Raalte

Bruna Raalte staat op Salland Slinger dag buiten met een kraam. Hier vind je alle wandel- en fietskaarten en ook de Sallandse vlag is hier te krijgen. Bruna Raalte is één van de Tourist Info’s van Salland. Bij hen kun je naast fiets- en wandelroutes naar binnen stappen voor kaarten en souvenirs.

2e kop koffie gratis bij De Huttert in Luttenberg

Bij De Huttert in Luttenberg krijg je op Salland Slinger dag de 2e kop koffie gratis! Na het fietsen is hun Theeschenkerij een uitgelezen plek om even tot rust te komen en te genieten van thee of koffie. Ook kan je je laten verwennen met hun gebak uit eigen oven of een simpele versnapering.

Expositie "Vrijheid"

In het Dorpshuus Heino vind je de expositie "Vrijheid". Dit is een expositie met kunstwerken van plaatselijke kunstenaars en Deze kun je op Salland Slinger dag gratis bezoeken. Bij je bezoek kun je starten met een kop koffie met slagroom en eigen gebakken cake voor € 2,80.

Uitrusten of meekijken bij de boer

Twee boerderijen die aan de Boerenkracht fietsroute liggen heten je ook op Salland Slinger dag welkom. Bij het melkveebedrijf van familie Tuten kun je 16 april tussen 16.00 en 17.00 uur een kijkje achter de schermen nemen tijdens het melken.

Aan de Hellendoornseweg 88 in Luttenberg vind je familie Langkamp. Bij hen kun je even uitrusten en een ijsje kopen. Ook verkoopt familie Langkamp eieren en aardappelen aan de weg.

Museum Eicas in Deventer

Fietsers die op Salland Slinger dag de Heks van Lettele fietsen krijgen bij Museum Eicas in Deventer korting op hun entree. Je kan op 16 april voor slechts €5,00,- i.p.v. €10,00,-, Nul- en ZERO kunst bewonderen. Deze nieuwe kijk op kunst is ontstaan rond 1960 en is een belangrijke opstap geweest naar de hedendaagse kunst.

Café Zaal Spoolder, Luttenberg

Bij Spoolder in Luttenberg kan je als fietser van de Slinger van Salland genieten van korting op koffie met gebak en slagroom maar ook op een kom mosterd-/tomatensoep.

  • Koffie met gebak en slagroom €5,00,-
  • Mosterd-/tomatensoep €4,50,-

Museum De Laarman

Fiets je 16 april de Boerenkracht route? Dan kun je onderweg Museum De Laarman bezoeken. Hier krijg je voor €5,00,- entree tot het museum inclusief een gratis kop koffie of thee. Het museum laat zien welke werktuigen de veeboer en landbouwer midden vorige eeuw in gebruik hadden om het vee te verzorgen en het land te bewerken. Museum De Laarman is die dag geopend van 10.00 – 16.00 uur.

Koffie en Oerkoek bij de Germanenkamer in Heeten

In de Germanenkamer in KulturhusTrefpunt Heeten ontdek je meer over het Germaanse verleden van Heeten. Op Salland Slinger dag kan je hen bezoeken tussen 10:00 en 16:00 uur. Speciaal voor fietsers van Slinger Germanen 'oer-vuur-ijzer' hebben zij de aanbieding: een kop koffie + Oerkoek voor € 2,50,- en de 2e kop koffie gratis. Tijdens je bezoek wordt er graag meer verteld over de Germanen.

Download hier onze fietsslingers en ontdek heel Salland

Wil je op ontdekkingstocht gaan met de fiets door Salland en de verhalen te weten komen achter de Sallandse landgoederen, boerderijen of de sagen en legenden? Fiets dan de Slinger van Salland. De Slinger van Salland zijn fietsroutes die door Salland slingeren waarbij je meer te weten komt over de geschiedenis en het landschap van Salland.

Meer verhalen uit Salland