Kunst van Hier tot Ginder; OverERVEN

  • Leestijd Leestijd 2 minuten
  • Home 806 x bekeken

Kunst & theater op bijzondere locaties in het Sallandse landschap op 11 en 12 juni. Dat is Kunst van Hier tot Ginder, een bijzonder kunstproject met 3 kleine festivallocaties die samen met Okkenbroek, als hart van de route, worden verbonden door een 26 kilometer lange fietstocht.

De kerk van Okkenbroek, loonbedrijf Tuller, molen en tuin de Hegeman en het nieuwe melkveebedrijf Heerlijkheid Linde vormen in 2022 de inspiratie en het decor voor speciaal gerealiseerde kunstwerken. Daarnaast is er een theater- en muziek-programmering. Eigenlijk zijn het 3 kleine festivallocaties die samen met Okkenbroek, als hart van de route, worden verbonden door een 26 kilometer lange fietstocht door het mooie Sallandse landschap. Professioneel beeldend kunstenaars en studenten Aki/ArtEZ maken speciaal voor de locaties nieuw werk.

Het thema

Het thema OverERVEN is een letterlijke verwijzing naar de fietstocht die over (boerderij) erven loopt, maar ook een verwijzing naar tradities en gebruiken die van generatie op generatie doorgegeven worden, zoals gebruiken, taal, recepten, muziek, rituelen, verhalen, ambachten etc.

Kunst en theater van

Wessel Verrijt, Marieke de Jong, Marjolein Witte, Leonard van Munster, Bart Nijboer, Lies Kortenhorst, Miranda Blaak, Nik Esmeijer, Thijmen Pelgröm, Roland Farkas, Jakki O Donovan Esther van der Werf, Rozemarijn Mortier, Emma Schuster, Fabuloka, Lotte Pen, Dolf Moed, Piepschuim, Hirondelles, Steven Luca en Jeffrey Kleine Koerkamp, Boucherie Bacul.

Het festivalbandje dat je ontvangt is beide dagen geldig. Dus neem de tijd per locatie óf kom gewoon twee dagen fietsen! De tijden van de voorstellingen worden aangegeven op de locaties!

Startpunt:
Ons Centrum Okkenbroek
Oerdijk 141
7435 PJ Okkenbroek

U kunt op alle locaties starten! Pinnen kan alleen in Okkenbroek.

Meer verhalen uit Salland