Route-tips

Mountainbiken rondom Deventer

  • Home 556 x bekeken

2 dagen mountainbiken in Deventer

Modder op je neus, kilometers in je benen…Salland staat onder de fanatieke mountainbikers bekend om zijn prachtige MTB-routes! Volgens velen zelfs de beste van Nederland. We nodigen je graag uit dit te ervaren. En nu eens niet op de bekende NP Sallandse Heuvelrug, maar de minder bekende, maar zeker niet minder mooie MTB-routes rondom Deventer!

Dag 1

Welkom in het Wechelerveld in Deventer! Vanaf hier starten 4 mooie MTB-routes!

09:00

Mountainbiken! Je kunt kiezen uit de volgende 4 routes:

Route Wechelerveldroute (4km – zwarte bordjes)

Deze route leid je langs de langste single track route van Nederland, een bijna 5 km lang technisch parcours over een oud exercitieterrein en een voormalige stortplaats. Perfect trainingsparcours. Is deze route te kort voor je? Geen probleem, want de route staat in verbinding met de volgende routes.

IJsselland MTB-route (31km – groene bordjes)

De route maakt gebruik van bestaande, vooral onverharde, paden en stukken singletrack. In de route zijn kunstmatige hoogteverschillen aangebracht. Door het vele draaien en keren is het een technisch en uitdagend parcours.

Oostermaet MTB-route (35km – rode bordjes)

Deze route laat je het mountainbiken op een heel andere manier beleven. De route combineert de natuur met de stadswildernis. Start in Deventer en fiets langs hoge kantoorgebouwen. Met pittige klimmetjes, spannende afdalingen, drops en zelfs een rockgarden.

MTB-route Salland (35km – paarse bordjes)

Deze route neemt je mee door het hart van Salland met het prachtige coulisselandschap en langs het Overijssels kanaal. De route bevat uitdagende singletracks, maar gaat ook over brede paden en asfalt. Aan variatie dus geen gebrek.

12:00

Koffie, thee en lunch

Aan horeca onderweg geen gebrek! Op de verschillende routes kun je genieten van koffie of thee met gebak of een lekkere lunch! Klik hier voor alle tips.

Hotel Gaia
Hotel Gaia

18:00

Overnachten

Of je nu met een kleine of grote groep bent, er is genoeg keuze om fijn te overnachten! Op of nabij de route zijn goede campings, hotels, B&B’s of groepsaccommodaties te vinden. Hier meer.

Na het fietsen kun je hier even fijn relaxen. En je daarna klaarmaken om lekker uit eten te gaan in Hanzestad Deventer! Op het stadsplein de Brink, ook wel de Huiskamer van Deventer genoemd, zijn tal van gezellige restaurants. In de zomermaanden is dit plein één groot terras, waar je heerlijk kunt genieten van een hapje en drankje.

Dag 2

09:30

Nog een route?

Na een stevig ontbijt kan de nieuwe dag weer beginnen. De echte die-hards wagen zich aan nog een MTB-route. Welke route was nog niet gereden?

11:00

Deventer

Maar naast fantastisch mountainbiken is er nog veel meer te doen in Salland. Bezoek bijvoorbeeld de Hanzestad Deventer en maak een stadswandeling of beklim de toren van de Lebuinuskerk. Bierliefhebber? Dan is een bezoek aan DAVO Bieren Stadsbrouwerij aan te raden! Hier kun je tientallen verschillende bieren proeven en er worden rondleidingen gegeven door de brouwerij.

Davo Bieren Stadsbrouwerij
Davo Bieren Stadsbrouwerij

14:30

Verder Salland in

IJssellinie
IJssellinie

Of trek Salland verder in. Ga op Expeditie Salland Boert en Eet Bewust, bezoek de IJssellinie en ontdek de geheimen uit de Koude Oorlog of maak een hole-in-one bij Pitch&Putt in Bussloo.

18:00

Dineren

Aan het einde van de middag nog even genieten van een goed diner! In Deventer of in 1 van de omliggende dorpen! De gastvrije Sallandse ondernemers ontvangen je met open armen!

Meer verhalen uit Salland