Dag van het Kasteel

 • Leestijd Leestijd 2 minuten
 • Home 226 x bekeken

Dag van het Kasteel wordt georganiseerd omdat kastelen, buitenplaatsen en hun verhalen horen bij de Nederlandse geschiedenis. Omdat ze samen met hun tuinen, parken en landerijen onderdeel zijn van het Nederlandse landschap. Ze maken ons land mooier! Door één dag in het jaar kastelen en buitenplaatsen in de spotlight te zetten, wordt er bekendheid gegeven aan deze monumenten.

 1. 5

  Fietsroute 'Achter de luiken van Heino'

  Deze landgoederenroute Heino laat je dromen over lang vervlogen tijden en griezelen bij het relaas van een oude verhalenverteller. Ondertussen ontvouwt zich de geschiedenis van de streek

 2. 4

  Landgoederen wandelroute Heino

  Maak kennis met de kastelen en landgoederen rondom Heino. Geniet van de bossen, de landerijen en de weidse uitzichten over de weilanden. Maak kennis met landgoed de Colckhof, Landgoed den Alerdinck en landgoed 't Rozendael.

 3. 3

  Wandelroute Kasteel het Nijenhuis

  Wandel vanuit het centrum van Heino naar kasteel het Nijenhuis en geniet van de afwisselende landschappen onderweg. TIP: breng een bezoek aan het kasteel met de uitgebreide kunstcollectie, of wandel door de beeldentuin van ruim 4,5 ha met ruim 100 beelden.

 4. 2

  Wandeling IJssellinie op landgoed De Haere

  Wandel langs de bunkers, de inlaatsluis en de Shermantank van de IJssellinie op landgoed De Haere. Beleef het unieke verhaal van de IJssellinie, een uiterst geheime waterlinie uit de Koude Oorlog, die ons land moest beschermen tegen een mogelijke Russische invasie, Het Rode Gevaar.

 5. 1

  Ontdek alle routes!

  Naast de genoemde routes zijn er nog tal van andere fiets- en wandelroutes die je langs prachtige paden en historische kastelen leiden. Laat je betoveren door de majestueuze schoonheid van deze oude bouwwerken terwijl je geniet van de natuurlijke omgeving.

Meer verhalen uit Salland