Recepten

Wild stoafpöttie met rooie wien

  • Leestijd Leestijd 2 minuten
  • Home 29 x bekeken

Een stoofpot van wild wordt pas echt lekker, als je hem uren achtereen zachtjes laat pruttelen. Een ontspannend klusje, je roert wat, je proeft wat van je eigen creatie die ieder uur lekkerder wordt.

A’j twie haezen achtervolgt, krieg ie gien van beide: als je twee hazen achtervolgt, krijg je ze geen van beide..

Ingrediënten

  • 600 gram wilde eend, houtduif, haas en wild zwijn (grof gesneden)
  • 100 gram mager gerookte spekblokjes
  • 200 gram gemengde paddenstoelen (gesneden)

Marinade

  • 2 grote uien (blokjes)
  • 1 grote winterwortel (blokjes)
  • 1 fles droge rode wijn
  • 3 teentjes knoflook (fijn geperst)
  • 1 theelepel gehakte rozemarijn
  • 1 theelepel gehakte tijm
  • 2 laurierbladeren
  • 4 kruidnagels
  • 100 gram roomboter
  • 2 speculaasjes
  • 50 gram patentbloem
  • Peper en zout
  • 1 theelepel gehakte bladselderij

Bereidingswijze

  1. Maak een marinade van wijn, tijm, rozemarijn, laurier, kruidnagel, knoflook, ui, wortel, peper en zout. Voeg het wild en het spek toe aan de marinade en laat het één nacht marineren in de koelkast.
  2. Laat het vlees uitlekken en dep het goed droog met keukenpapier.
  3. Bak het wild rondom bruin in 50 gram roomboter.
  4. Voeg de marinade toe, doe een deksel op de pan en laat het wild 3 uur pruttelen.
  5. Bak de paddenstoelen bruin in 50 gram roomboter en voeg ze met de speculaasjes toe aan het stoofpotje.
  6. Maak een bloempapje van patentbloem en water en roer deze door de stoofpot zodat er een mooie saus ontstaat.
  7. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Voeg gehakte bladselderij toe.

(Recept: Ben Ellenbroek - Sallands Kookboek)

Koop hier het Sallands Kookboek

Lekkere tip

Serveer er gestoofde peertjes en pastinaak crème bij.

Meer verhalen uit Salland