Doe-tips

Extreme workout in Salland

  • Leestijd Leestijd 2 minuten
  • Home 2180 x bekeken

Het is een prachtig natuurgebied waar je veel lol kunt beleven. Combineer de heuvels, heide en het bos met de polders en rivieren en je hebt een sportief walhalla! Wat kun je er zoal doen? Elles van Travel Valley vertelt het je.

Mountainbiken

Op je mountainbike racen door het bos, heuvel op en af. Onder leiding van twee echte profs op de mountainbike mag ik het zelf proberen. Vanuit De Huttert in Luttenberg gaan we op onze geleende mountainbikes op pad.

Na een spelletje ‘tikkertje op de fiets’ om de techniek te trainen, is het tijd voor het serieuze werk: de kleine paadjes met bochten en heuveltjes. Met de zojuist geleerde wijsheid ‘Waar je naar kijkt, daar ga je naartoe’ in mijn hoofd geprent, zorg ik dat ik niet naar de grond of de bomen om me heen kijk. Wat is het leuk!

Het water op

Het water op Met de IJssel en de Regge in de buurt is ook een sportief (of rustig) dagje op het water een optie. Kanoën, een vlot bouwen of suppen. Suppen kun je zo intensief doen als jezelf wilt. Maak er een echte workout van of relax en geniet van de mooie omgeving.

Lopen, (survi)vallen en opstaan Ook voor loopliefhebbers zoals ik is het Sallandse land een echte speeltuin. In deze streek worden veel hardloopwedstrijden, trailruns, survivalruns en obstacle races georganiseerd. Ik ben wel een beetje jaloers!

Extreme workout
Extreme workout

Extreme Workout

Om te trainen voor een obstacle race kun je natuurlijk zelf het bos in gaan en gebruik maken van alles wat je onderweg tegenkomt. Maar samen is het nog veel leuker. Elke maand wordt er ter voorbereiding op de Strongmanrun een ‘Extreme Workout’ georganiseerd bij De Wilgenweard in Nijverdal. Nu ik hier ben wil ik dit wel eens meemaken. Samen met zo’n 75 andere sportievelingen sta ik op zondagochtend klaar om af te zien. Ik heb er zin in!

Waarom Salland volgens Elles?

Het Sallandse leven is gemoedelijk en de mensen zijn bescheiden en vriendelijk. Het landschap bestaat uit polders en weilanden met hier en daar een boerderij. Boerderijwinkels zijn perfecte plekken om lekkere streekproducten te kopen, zoals houtovenbrood, (met tegenwind gedroogde) appel chips, kaas, worst of boerenijs.

Lees hier het complete verhaal

Meer verhalen uit Salland