Geheime recepten
Boeren asperges
- Leestijd 2 minuten
- 5086 x bekeken
Echte boeren asperges, een heerlijk hoofdgerecht voor 6 personen.
Wat heeft u nodig voor dit asperge recept?
- 2 kg. witte asperges,
- 100 gr. (oude) strooi kaas,
- pakje ontbijtspek, snufje zout,
- klein bakje crème fraiche,
- touwtje,
- 1 ei,
- 7 cherry tomaatjes,
- evt. mespuntje boter of olijfolie.
Hoe maak boeren asperges?
- Snijd de onderste uiteinden van de asperges af, schil ze van onder de kop naar beneden.
- Was ook de tomaatjes en snijd ze doormidden.
- Vet een ovenschaal in.
- Verdeel de asperges in 4 gelijke porties en doe er een touwtje om heen.
- Kook ze in een half uurtje in ruim water met snufje zout gaar.
- Zijn de asperges niet zo dik dan is 20 minuten genoeg.
- Haal de asperges via de touwtjes uit het water en laat ze in een vergiet even goed uitlekken en wat afkoelen.
- Ondertussen de ontbijtspek lichtjes uitbakken.
- Ook de gehalveerde mini tomaatjes eventjes bakken.
- Verwijder de touwtjes van de asperges en rol de asperges nu in de plakjes ontbijt spek.
- Doe de helft van de geraspte kaas in een schaaltje en klop daar de crème fraiche door, evt heel klein beetje kookvocht aan toevoegen.
- Doe dit in de oven schaal en leg daar de asperges in.
- Leg de gehalveerde mini tomaatjes op de asperges en strooi daarna de andere helft van de geraspte kaas overheen.
- Zet de aspergeschaal op een rooster in een voorverwarmde oven van 200 graden ongeveer 10 a 15 minuten.
- Bak eventueel een ei en serveer die over de asperge schotel uit en garneer met een tomaatje. Genieten maar!