Verrassende routes

Fietsvakantie Rondje Regge en Sallandse Heuvelrug

  • Leestijd Leestijd 3 minuten
  • Home 3302 x bekeken

Twaalf ondernemers langs de Regge en op de Sallandse Heuvelrug hebben de handen ineen geslagen en een gezamenlijke fietsvakantie samengesteld. Een prachtige vierdaagse fietsroute van 175 km langs de Regge en over de Sallandse Heuvelrug met vier overnachtingen.

Vijf dagen fietsen op de grens van Twente, Salland en het Vechtdal

De afwisselende natuur van de heuvels en de Regge is uitermate geschikt om per fiets te verkennen. “Natuurlijk zijn er genoeg fietsroutes in ons gebied, maar een complete fietsvakantie ontbrak nog in het aanbod voor de recreatieve fietser”, aldus Wilma Ellenbroek van Natuurcamping de Lemeler Esch. Zij is één van de 12 overnachtingslocaties die meewerken in dit fietsarrangement.

Het unieke van deze fietsvakantie is de afwisseling in overnachtingslocaties. Van boomhut tot hotelkamer en van luxe vakantiechalet tot B&B. De fietser slaapt elke nacht op een andere plek in het gebied en wordt op alle mogelijke manieren in de watten gelegd. De bagage wordt van locatie naar locatie nagebracht. ’s Avonds staat het diner klaar en ’s morgens heerlijk genieten van een uitgebreid ontbijt. Een boekje met de routes, de bezienswaardigheden onderweg en informatie over de horeca langs de route, zorgt voor een heerlijke fietsbeleving.

Theo de Rooij overhandigde tijdens de lancering van het fietsarrangement de deelnemersbordjes aan de overnachtingslocaties. Hij vergeleek het fietsarrangement met de Tour de France. “Na een dag fietsen kom je op je hotelkamer en staat de bagage voor je klaar, het diner is geregeld en je kunt terugkijken op een heerlijke fietsdag. Je hoeft alleen in je eigen tempo een route te fietsen en te genieten van de prachtige omgeving. De rest wordt voor je geregeld.

Krachten bundelen

Het idee voor deze fietsvakantie is ontstaan tijdens brainstormsessies met ondernemers langs de Regge om zo nieuwe ideeën op te halen om het gebied beter op de kaart te zetten. De aftrap van 6 februari is tevens de start van de promotie campagne. De fietsvakantie is vanaf nu te boeken en de eerste fietsers worden vanaf april verwacht. Alle informatie over het Rondje Regge en Heuvelrug is te vinden op de website www.rondjeregge.nl

De overnachtingslocaties

De overnachtingslocaties die meewerken aan dit fietsarrangement zijn: Camping de Koeksebelt, Ommen Natuurcamping de Lemeler Esch, Lemele Recreatiepark De Tolplas, Hoge Hexel Hotel Restaurant Landgoed de Uitkijk, Hellendoorn Camping Noetselerberg, Nijverdal Vakantiepark Mölke, Zuna Landgoed het Rheins, Enter Pension en Engels Theehuis De Hoestinkhof, Markelo Landhuishotel Herikerberg, Markelo Camping de Holterberg, Holten Vakantiepark De Luttenberg, Luttenberg Vakantiepark Hof van Salland, Hellendoorn

Meer verhalen uit Salland