In de serie "Salland Smaakt naar Meer" duiken we in de verhalen van streekproducten en het Sallandse Landschap. We zien waar het product vandaan komt en horen van een erfgoedspecialist hoe het Sallandse landschap zich, door de wisselwerking van mens en natuur, heeft ontwikkeld tot een gevarieerd landschap. In deze aflevering het verhaal van biologische varkenshouderij Nieske“s Erf in Heino.
De kruidige in Salland ambachtelijke gemaakte droge Coppa procureur ham heeft acht maanden gerijpt en vormt het middelpunt van dit voorgerecht. De kleuren doen je denken aan de zomer: fris en fruitig en zo smaakt het gerecht ook.
Asperge pannacotta met gerookte zalm, Hollandse garnaaltjes, gemarineerde asperges, truffelaardappel chips en citrus vinaigrette
Salland smaakt naar meer. En als je de Sallandse smaak hebt geproefd, wil je meer. Van de producten en van de gerechten, maar ook van het landschap in deze streek. En van de Sallanders die ze maken. De Sallanders die soms al generaties lang al hun kennis en liefde in de smaken stoppen waar anderen van kunnen genieten. Smakelijk ete... uh Salland!