In de serie "Salland Smaakt naar Meer" duiken we in de verhalen van streekproducten en het Sallandse Landschap. We zien waar het product vandaan komt en horen van een erfgoedspecialist hoe het Sallandse landschap zich, door de wisselwerking van mens en natuur, heeft ontwikkeld tot een gevarieerd landschap. In deze aflevering het verhaal van biologische varkenshouderij NieskeĀ“s Erf in Heino.
De kruidige in Salland ambachtelijke gemaakte droge Coppa procureur ham heeft acht maanden gerijpt en vormt het middelpunt van dit voorgerecht. De kleuren doen je denken aan de zomer: fris en fruitig en zo smaakt het gerecht ook.
In de serie 'Salland Smaakt naar Meer' duiken we in de verhalen van onze streekproducten en ons Sallandse landschap. We gaan in gesprek met de producent en een landschapsspecialist en bespreken echte Sallandse producten. Van asperges tot vlees van de waterbuffel en meer. Geniet van de heerlijke verhalen en beleef 't op z'n Sallands!