Doe-tips

Tips voor het paasweekend

 • Leestijd Leestijd 2 minuten
 • Home 1100 x bekeken

Pasen staat weer voor de deur en dat betekent dat er als vanouds weer van alles te doen is. Van een paasbrunch tot een paasvuur, plus de evenementen zijn natuurlijk terug! Dit zijn de leukste activiteiten voor het paasweekend.

 1. 8

  Salland Slinger dag

  Paaszaterdag 16 april is het Salland Slinger dag! Ga op pad en fiets één van de zeven nieuwe fietsroutes: de Slingers van Salland. Verschillende Sallandse ondernemers hebben speciaal voor Salland Slinger dag leuke acties en aanbiedingen georganiseerd.

 2. 7

  La Grande Paasbrocante

  Op de Brink in Deventer wordt op eerste paasdag 'La Grande Paasbrocante’ georganiseerd. Dit is een ‘brocanteboulevard’ met ruim 40 standhouders. Met de zonnige terrassen, het ontluikende groen van de oude kastanjes in historische ambiance, waan je je op een plein in de Provence!

 3. 6

  Deventer Paaskermis

  Twee jaar moest Deventer het doen zonder Paaskermis, maar dit jaar is hij er weer. Van 8 tot 18 april staan er weer allerlei attracties aan de Roland Holstlaan.

 4. 5

  Paasvuren rondom Holten

  Bezoek één van de vijf verschillende paasvuren in de buurtschappen rondom Holten. In Dijkerhoek, Holterbroek, De Beuseberg, Espelo en de Lichtenberg worden volgens traditie op 1e paasdag weer de paasvuren aangestoken.

 5. 4

  Natuurmuseum Holterberg

  Ga tijdens Pasen naar Natuurmuseum Holterberg en speur naar vreemde eieren. Na afloop van al het speuren krijgen de kinderen iets leuks. Ook kunnen ze op een actieve manier alles over herten bij de expositie “Herten”.

 6. 3

  Paasbrunch bij Hotel Gaia

  Ga op eerste paasdag uitgebreid brunchen bij Hotel Gaia. Hier kun je genieten van een 3 gangen lunch bij een toplocatie in een bosrijk gebied.

 7. 2

  Pitch & Putt

  Ga naar Pitch & Putt en ontdek de prachtige omgeving van Bussloo op een hele andere manier, namelijk via een E-chopper en/of Elektrische Steps. Een echte aanrader tijdens Pasen zijn de minigolf banen. Gezellig met gezin en lekker uitdagend. Voor jong en oud.

 8. 1

  Klooster Nieuw Sion

  Voor een unieke ervaring moet je naar Klooster Nieuw Sion gaan. In het klooster kan je een week of weekend lang, toe leven naar Pasen. Tijdens deze retraite volg je getijdengebeden en daarnaast is er ook ruimte om individuele onderdelen te volgen. Zoals het lopen van het labyrint of een stiltewandeling. Ook is er een mogelijkheid om gesprekken te voeren en je handen uit de mouwen steken door te werken in de moestuin of om te helpen bij het koken.

Meer verhalen uit Salland