Hoeve Wetermans

Hoeve Wetermans is een plaats voor iedereen die een week wil meebeleven op onze verbouwde boerderij. Een natuurvolle omgeving tussen Diepenveen en Olst waar we samen zorgen voor een inspirerende week. Een vakantie waarbij inspanning en ontspanning samengaan.

We organiseren algemene weken waarin de ontmoeting en inspiratie opdoen centraal staan en thema weken rondom meditatie, zingeving en creativiteit. We proberen onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden deze week. Vegetarische maaltijden uit eigen moestuin, fietsen en wandelen, kanoën en openbaarvervoer voor de deur ineen ruime, ecologische verbouwde boerderij met o.a. regenwater om de wc's door te spoelen en aardwarmte om te verwarmen.

Iedereen is welkom: mensen die komen voor een week van rust, onthaasting, bezinning, retraite, een goed gesprek, ontspanning, fietsen, gezelschap, ook voor mensen die aan het herstellen zijn van een depressie of een burn-out of van een gebroken pols. We zijn open voor jong en oud. We bieden geen therapie, maar het leven op de hoeve is goed voor een ieder. Voor gasten die de trap niet op kunnen, is er een kamer op de begane grond.

In de ochtend zorgen we voor de hoeve zodat het eten op tafel komt, de moestuin vrucht draagt en de tuin voldoende bloemen heeft voor de bijen of wat er maar ook moet gebeuren. De rest van de dag kunt u genieten op het terras van het mooie uitzicht, wandelen en fietsen of bv Deventer bezoeken. De bus stopt voor de deur, we hebben een tandem en andere fietsen die u voor een klein bedrag kunt huren. Op de Zandwetering 300m verderop kunt u kanoën richting kasteel Hoenlo of het fraaie dorp Diepenveen. Soms ontmoet u daar ook de blauwe schicht, een karper of een ree..

De hoeve heeft zeven kamers met elk twee slaapplaatsen en een eigen douche en toilet. De grote gemeenschappelijke keuken waar we vegetarische maaltijden koken met zo mogelijk groenten uit eigen tuin, kijkt uit over de kruidentuin met daarachter een boomgaard. De boerderij bevat vele ruime plekken om te ontspannen, of met elkaar praten. De bibliotheek bevat een keur aan inspirerende boeken. Vanuit het kraaiennest kunt u op “hoog niveau” het leven bespreken.

Een week op hoeve Wetermans begint op zondag middag en eindigt op zaterdagochtend. Doordat we met elkaar de hoeve draaiende houden kan het verblijf op de hoeve betaalbaar blijven, 250 euro inclusief maaltijden voor een week op basis van een tweepersoons kamer. Voor informatie over de thema weken en meer nieuws zie: www.hoevewetermans.nl