Doe-tips

Ontdek de leukste plekjes in Bathmen

 • Leestijd Leestijd 3 minuten
 • Home 1177 x bekeken

Bathmen is een gezellig dorp in het Sallandse land tussen Deventer en Holten. Het is er kleinschalig en echt. Saksische boerderijen in de groene velden met roodbonte koeien afgewisseld met prachtige gemengde bossen is het karakteristieke beeld rond Bathmen. Voor mensen die rust en ontspanning zoeken is Bathmen en de buurtschappen absoluut een bezoek waard. Welke plekken ga jij bezoeken?

 1. 6

  Museumboerderij & Boerderijkamers De Pothaar

  Beleef het vroege Sallandse boerenleven van alle kanten. Hier kan je lekker de geschiedenis van het boerenleven induiken in het prachtige idyllische boerderijmuseum. Ook biedt deze bijzondere locatie de gelegenheid om te vergaderen of om te feesten in een sfeervolle omgeving. Je kan er zelfs ook overnachten in een authentieke boerderijkamer, ook is er een mogelijkheid voor een camper.

 2. 5

  Cultuurhuus Braakhekke

  Het ontmoetingspunt van Bathmen. Bij het Cultuurhuus kan je terecht voor theater, muziek, lezingen, exposities en diverse lessen van yoga tot slagwerk.

 3. 4

  Piggy's Palace

  Een bijzondere varkenshouderij van de familie Stegink genaamd Piggy`s Palace. Hier worden varkens verwend met hun eigen glijbaan, kunstgras in de stal en mensen kunnen langskomen om biggetjes te knuffelen tijdens een rondleiding op het bedrijf. Op deze manier wil het bedrijf laten zien dat varkens houden leuk is.

 4. 3

  Dorpskerk Bathmen

  In het centrum staat een beeldbepalende, monumentale Dorpskerk. Omstreeks 1250 is er reeds sprake van het bouwen van een kerk in Bathmen. Men neemt aan dat het koor en de toren in hun huidige vorm in de 15e eeuw zijn gebouwd. Het oorspronkelijk middenschip van de kerk, dat wat lager, maar ook iets smaller was dan het koorgedeelte, is in 1870 verwijderd.

  Van 17 juli t/m 28 augustus is er een zomerexpositie in de Dorpskerk en is de kerk te bezichtigen.

 5. 2

  Kaasboerderij Kloas in ’t Hof

  Maak kennis met ambacht. De boerderij van Kloas is al twee eeuwen oud, sinds oudsher wordt hier melkvee gehouden. Het middenstuk van de boerderij is nog helemaal origineel, prachtig om je weer in de oude tijd te kunnen wanen. Op de boerderij wordt al 30 jaar met volle liefde eigen kaas gemaakt. Van dagverse melk tot het eindproduct. Het hele proces kan je gewoon inzien tijdens een rondleiding

 6. 1

  Mini natuurpark “Het Broake Bos” & Pigdrive

  Breng een bezoek aan het Broake Bos en aanschouw de Schotse Hooglanders en Bentheimer varken met drie biggen die rond scharrelen in het mini-natuurparkje. Neem ook een kijkje in de naastgelegen varkensstal bij PigDrive. Op de fiets of met de auto kun je via een speciaal aangelegd bordes een blik werpen in de stal. Natuurlijk is het ook mogelijk om binnen een kijkje te komen nemen. In de stal is een skybox gerealiseerd omgeven door glas. Vandaaruit lijkt het net alsof je zelf tussen de varkens staat

Meer verhalen uit Salland