bekijk de video

Hanzestad aan de IJssel

Deventer

Deventer is één van de oudste steden van Nederland. Er zijn maar weinig steden in Nederland waar zoveel monumenten bewaard zijn gebleven. En altijd is er weer de IJssel: de unieke ligging van de stad en haar omgeving aan de rivier. Daarnaast noemt Deventer zich 'de leukste winkelstad van Nederland' en dat is niet voor niets! Veelzijdig, interessant, onverwacht, divers en uitgestrekt dat is het uitgebreide winkelaanbod.

Op de kaart

Wandel- en fietsroutes rondom Deventer

Heerlijk genieten

Ontdek al wandelend of fietsend Deventer

Inspirerende verhalen

Ontdek Deventer

De leukste adresjes

Evenementen voor jong en oud

Deventer is de evenementenstad bij uitstek. De stad is inmiddels beroemd om evenementen als de Deventer Boekenmarkt, het Dickens Festijn en natuurlijk Deventer Op Stelten. Dit internationaal buitentheaterfestival vindt elk jaar plaats in juli. Het festival biedt ruim 150 nationale en internationale topvoorstellingen op het gebied van buitentheater in de historische binnenstad van Deventer en locaties rondom het centrum.

Het Dickens Festijn... ook wel Kerststad. Kerst in het Bergkwartier is namelijk alsof je een 19e-eeuws Engelse stad binnenwandelt. De ruim 950 personages nemen je mee in de vele verhalen van Charles Dickens. Verbaas je niet als je Scrooge, David Copperfield, Oliver Twist of Nicholas Nickleby tegen het lijf loopt. De Carol Singers zullen het tafereel van muziek voorzien. Deze festiviteit wordt jaarlijks bezocht door ruim 125.000 bezoekers. Als je eenmaal binnen bent en kun je genieten van de prachtige klederdracht, versierde straten en acteurs die koste wat het kost in hun rol blijven.

Activiteitenkalender

Evenementen in Deventer