Groene gemeente

Hellendoorn

Hellendoorn is een gemeente in de provincie Overijssel en een fantastische bestemming voor een dagje uit. Het ligt in een schitterende omgeving en barst van de recreatiemogelijkheden. In het centrum van Hellendoorn kun je volop cultuur snuiven. Oude ambachten, de geschiedenis van ijs en een dorpswandeling brengen je terug in de tijd. Deze gemeente beschikt namelijk over alle ingrediënten voor een onvergetelijk verblijf in Salland.

Op de kaart

Wandel- en fietsroutes rond Hellendoorn

Heerlijk genieten

Ontdek Hellendoor te voet of op de fiets

Inspirerende verhalen

Ontdek Hellendoorn

Eropuit!

De leukste adresjes

Ontdek Hellendoorn

Hellendoorn is een groene gemeente en trekt veel toeristen aan. De groene omgeving leent zich uitstekend voor liefhebbers van wandelen en fietsen. Voor fietsers en mountainbikers zijn er diverse fietsroutes uitgezet voor een avontuurlijke en ontspannen fietstocht. Bezoek bijvoorbeeld de plaatsen Rijssen, Holten en Raalte.

Wanneer je op verkenning bent in Hellendoorn dan is Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug een fantastische bestemming. Dit prachtige natuurgebied in Overijssel brengt jou volledig tot rust. Naast wandelen en fietsen kan je hier bijvoorbeeld ook paardrijden. Vergeet niet je camera mee te nemen en mooie plaatjes te schieten van wat je onderweg tegenkomt.

Tijdens je verblijf in deze Overijsselse gemeente ontkom je er niet aan om een bezoek te brengen aan avonturenpark Hellendoorn. Zijn er kinderen of kleinkinderen mee op vakantie? Dit park is het leukste pretpark voor een dagje weg. Het ligt verscholen in de bossen en heeft ruim 30 verschillende attracties. Het is een echt familiepretpark en biedt voldoende avontuur voor zowel jong als oud.

Bij een verblijf in Overijssel hoort natuurlijk ook een comfortabele accommodatie. Er zijn diverse mogelijkheden voor een ontspannen overnachting. Slaap bijvoorbeeld op de camping of in een van de Bed & Breakfasts die deze streek rijk is. Wil je een unieke ervaring opdoen? Overnacht dan op een boerderij en maak direct kennis met de Sallandse cultuur en levensstijl. Het zal je ongetwijfeld meer dan goed doen.

Activiteitenkalender

Evenementen in Hellendoorn