Fijne plek voor een vakantie of dagje uit

Holten

Holten is een actief en gezellig Sallands dorp. Het is van oudsher een trekpleister voor toeristen en maakt onderdeel uit van de gemeente Rijssen-Holten. Het dorp is onlosmakelijk verbonden met de Holterberg- die deel uitmaakt van Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug. Veel toeristen komen speciaal naar het dorp om op de fiets haar prachtige omgeving te ontdekken. Naast recreatief fietsen is Holten voor mountainbikers en wielrenners een ideale uitvalsbasis. Dus stap op de fiets en kom naar fietsdorp Holten!

Op de kaart

Wandel- en fietsroutes rondom Holten

Heerlijk genieten

Fiets- of wandel over de Holterberg en omgeving

Inspirerende verhalen

Ontdek Holten

Ga eropuit!

De leukste adresjes

Ontdek Holten

In het dorp en de directe omgeving zijn een aantal bezienswaardigheden waar je niet omheen kan. De Canadese Begraafplaats bijvoorbeeld is indrukwekkend om met eigen ogen te zien. Ben je niet alleen, maar zijn ook de kleinkinderen mee tijdens een dagje uit? Breng dan een bezoek aan Speelboerderij Dondertman. Knuffelen met konijnen en geiten behoort hier tot de mogelijkheden.
Zelfs als je al wat ouder bent, stellen deze dieren jou helemaal op je gemak.

Dit heuvelachtige gebied boordevol heidevelden en bossen maakt deel uit van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug en biedt volop mogelijkheden om te wandelen en fietsen. Zo liggen er uitgebreide knooppuntnetwerken voor wandelaars, fietsers en Nordic Walkers. Voor iets actiefs bezoek de bekendste berg in Overijssel, de Holterberg. Wanneer je niet alles in één dag kan ontdekken, blijf dan overnachten. In het dorp zelf als in de directe omgeving zijn diverse mogelijkheden voor een fijne en luxe overnachting. Kies bijvoorbeeld uit een bed & breakfast of slaap op een camping of een vakantiepark. Maak er samen met je partner of familie een gezellige tijd van en ontdek wat deze streek je te bieden heeft.

Activiteitenkalender

Evenementen in Holten