Ontdekkingsreis rond de berg

Luttenberg

Ga mee naar Luttenberg, waar “busje komt zo” bedacht werd. De parel van Salland. Je ziet meteen waar het dorp zijn naam aan heeft te danken: de berg. Onderdeel van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal. Een zandrug uit de laatste ijstijd, 31 meter hoog. Nu een prachtig wandelgebied waar je onderweg verrassende zaken tegenkomt.

Op de kaart

Ondernemers in beeld

Download deze gratis routes

Wandel en fietsroutes rondom Luttenberg

Ontdek Luttenberg

Leuke adresjes en tips

Prachtige ligging

De Hellendoornse Berg, de Lemelerberg en de Luttenberg zijn het ideale decor voor schitterende fiets- en of wandeltocht. Slinger door de verschillende landweggetjes die je uiteindelijk in het knusse dorpje brengen. Hier kan je ook terecht om cultuur te snuiven. Neem bijvoorbeeld een bezoekje aan Klompenatelier Dijkman en kom te weten hoe klompen gemaakt worden. Of ga juist langs Landbouwmuseum Laarman en leer meer over waar ons voedsel vandaan komt.

Een echte aanrader is de Boerenkracht route. Pak de fiets en slinger door de verschillende dorpen: Luttenberg, Raalte en Heeten. De boerenkracht route neemt je mee langs bijzondere en verrassende agrobedrijven. Kom in gesprek en ervaar de passie van de Sallandse boeren met hun nuchtere levenswijze en gastvrije houding, en proef de streekproducten. Kom fietsen en raak net zo verslingerd aan het Sallandse boerenleven als wij!

Activiteitenkalender

Evenementen in Luttenberg