Op adem komen in Olst

Olst

Olst is een dorpje in de gemeente Olst-Wijhe, heeft een mooie ligging aan de IJssel en ligt tussen de Hanzesteden Zwolle en Deventer. Olst is een gezellig dorpje en beschikt over alle ingrediënten om even op adem te komen. Geniet je graag tussen het groen en in een waterrijke omgeving? Boek dan een dagje weg of ga er voor langere periode tussenuit in dit prachtige stukje Overijssel. Na een verblijf in het oosten van Nederland keer je met een voldaan gevoel huiswaarts.

Op de kaart

Fiets- en wandelroutes

Slinger door Salland

Ontdek al wandelend of fietsend Olst

Inspirerende verhalen

Ontdek Olst

De leukste adresjes

Een natuurrijke en gastvrije omgeving

Je hoeft je geen seconde te vervelen tijdens je verblijf in dit charmante dorp in Overijssel. Het dorp bekend vanwege een tweetal molens, namelijk de Bökkers Mölle en de Molen van Boks. Olst is uitstekend voor lange wandelingen of avontuurlijke fietsroutes. De IJsselzone ter hoogte van Wijhe is één van de mooiste locaties langs de IJssel. Ontdek je graag per fiets de gemeente Olst-Wijhe? Fiets dan de 12-kernen fietsroute die de verschillende dorpen met elkaar verbindt. Tijdens deze tocht geniet je van alles wat Salland te bieden heeft.

In de directe omgeving van het dorp is ook van alles te doen. Het Nederlands Bakkerij Museum ligt op zo'n 15 kilometer afstand in het plaatsje Hattem. Bezoek je graag historische gebouwen? Kasteel Cannenburch in Vaassen is indrukwekkend om te zien en is een aanrader voor jong en oud. Hanzestad Deventer is ideaal voor een terrasje, een hapje en een drankje óf het bezoeken van diverse culturele bezienswaardigheden. Wanneer je verblijft in Olst kan je verblijven in een Airbnb of een bed & breakfast, dit kan vaak al vanaf een tientje per nacht. Uiteraard kun je ook overnachten op een vakantiepark of camping óf een romantische overnachting boeken op een monumentale boerderij. Wat je keuze ook is, je denkt later met plezier terug aan je verblijf in dit mooie stukje Nederland.

Activiteitenkalender

Evenementen in Olst