Op adem komen in Olst

Olst

Olst is een dorpje in de gemeente Olst-Wijhe en heeft een mooie ligging aan de IJssel en ligt tussen de Hanzesteden Zwolle en Deventer. Olst is een gezellig dorpje met ruim 5.000 inwoners en beschikt over alle ingrediënten om even op adem te komen. Geniet je graag tussen het groen en in een waterrijke omgeving? Boek dan een dagje weg of ga er voor langere periode tussenuit in dit prachtige stukje Overijssel. Na een verblijf in het oosten van Nederland keer je met een voldaan gevoel huiswaarts.

Op de kaart

Fiets- en wandelroutes

Inspirerende verhalen

Ontdek Olst

De leukste adresjes

Een natuurrijke en gastvrije omgeving

Je hoeft je geen seconde te vervelen tijdens je verblijf in dit charmante dorpje in Overijssel. Het dorp zelf is onder bekend vanwege een tweetal molens, namelijk de Bökkers Mölle en de Molen van Boks.

Wandelen en fietsen in de Sallandse streek

Olst leent zich uitstekend voor lange wandelingen of avontuurlijke fietsroutes. De IJsselzone ter hoogte van Wijhe is één van de mooiste locaties langs de IJssel. Ontdek je graag per fiets de gemeente Olst-Wijhe? Fiets dan de fietsroute 'Rondje Pontje Wijhe Heerde Olst', een prachtige route die je langs alle mooie “pareltjes” van beide gemeenten voert. De IJssel vormt het natuurlijke middelpunt en de oversteek wordt gemaakt bij de ponten van Wijhe en Olst.

Nog meer Salland ontdekken?

Salland kenmerkt zich door heidevelden en bossen en is een geliefd terrein voor bijvoorbeeld mountainbikers. In dit gebied kun je daarom heerlijk wandelen, fietsen en paardrijden.