Natuur in Salland

Ontdek de paarse heide in Salland

  • Leestijd Leestijd 1 minuten
  • Home 2161 x bekeken

Iedereen in de omgeving weet dat de Sallandse Heuvelrug half augustus tot begin september op haar mooist is. De bloeiende heide kleurt de hele heuvelrug, hopelijk ook dit jaar, prachtig paars.

De glooiende, intens paarse hellingen van de Sallandse Heuvelrug wennen nooit. Deze periode is dan ook veruit het mooiste moment van het jaar. Zo ver als je kunt kijken, reikt het paars. Met jeneverbesstuiken en schapen verstrooid in het landschap.

Tijdens De Paarse Loper, de beleefweken van de Sallandse Heuvelrug, worden er leuke natuuractiviteiten georganiseerd. Verder is er aandacht voor het behoud en de kwetsbaarheid van dit grootste aaneengesloten droge heidegebied van West-Europa.

Fietsroutes en arrangementen

Voor de “Paarse fietsers” zijn er volop mogelijkheden om individueel, via het fietsnetwerk, of onder begeleiding van een gids te genieten van de Sallandse Heuvelrug. Het HapTrap Heuvelrug-arrangement kan geboekt worden en neemt je mee op een culinaire tocht door de omgeving. Bij de Tourist Info’s, accommodaties en de plaatselijke boekwinkels zijn de nieuwe fietsnetwerkkaarten te koop.

Bekijk hieronder onze speciale 'Paarse loper' fietsroutes en ontdek de bloeiende heide.

Alle routes

Bekijk alle wandelroutes
Bekijk alle fietsroutes
Bekijk alle mountainbikeroutes

Meer verhalen uit Salland