Natuur in Salland

Sallandse Heuvelrug: elk seizoen een belevenis

  • Leestijd Leestijd 2 minuten
  • Home 1449 x bekeken

Het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug is één van de grootste aaneengesloten heidegebieden van Europa. Je waant jezelf soms even in het buitenland: uitgestrekte heidegebieden, bossen, rust en een indrukwekkend reliëf met on-Nederlandse vergezichten. En het mooie is, elk seizoen is het plaatje weer compleet anders. Maar telkens weer adembenemend.

Mei - juni: Lentekriebels

Het hele jaar door is de Sallandse Heuvelrug schitterend om te wandelen en te fietsen. In het voorjaar komt alles weer tot leven. De bossen kleuren mooi groen, de vogels fluiten en er worden diverse activiteiten georganiseerd om de Sallandse Heuvelrug te ontdekken.

Eind augustus-september: De Paarse Loper

Eind augustus verandert Nationaal Park Sallandse Heuvelrug elk jaar weer in een prachtige paarse zee van bloeiende heide. Om van dit schouwspel te kunnen genieten worden er van half augustus tot begin september allerlei activiteiten georganiseerd. De Paarse Loper wordt als het ware voor je uitgerold. Bekijk alle informatie op de website van de Paarse Loper.

Oktober: Herfstparadijs

Vlak nadat de Paarse Loper opgerold is, verandert de Sallandse Heuvelrug in een goud-geel-bruin herfstparadijs. De ideale tijd om erop uit te rekken met de kinderen, een stevige wandeling te maken of prachtige plaatjes te schieten van dit fotogenieke gebied.

De plek voor natuurfotografen

‘’Als natuurliefhebber en fotograaf ben ik regelmatig op de Sallandse Heuvelrug te vinden. De veelzijdigheid van dit gebied, met de glooiende heidevelden en prachtige stukken bos, maakt het een perfecte omgeving voor landschapsfotografie. Vooral bij zonsopgang als de zon zich een weg baant door de bossen, kan dit fantastische taferelen opleveren. Een enkele wandelaar of jogger, maar ook het aanwezige wild, kan dan een mooie toevoeging zijn aan een foto.’’ - Ronald Jansen

Instagram: @rnld.jansen
Instagram: @rnld.jansen

Meer verhalen uit Salland