Smaken van Salland

In Salland kun je overal lekker eten! Van sterrenrestaurants tot gezellige cafés in het dorp en alles daartussenin. De Sallandse gastvrijheid staat voorop, en dat proef je. In de ambachtelijk gebrouwen bieren, de vers van het land bereidde asperges en het mals gegaarde vlees. Men komt naar Salland om te genieten van Sallandse streekproducten die het hele jaar door met veel aandacht worden gemaakt. Kom je gauw zelf eens proeven?

Op de kaart

Lekkere routes

Lekker onderweg!

Smaakroutes

Ontdek de smaken van Salland!

Verhalen uit Salland

Culinaire inspiratie

(H)Eerlijke producten

Lekker eten doe je in Salland

Heerlijke diners bereiden, dat kunnen we hier in Salland! Hier wordt gewerkt met goede en eerlijke producten. We gebruiken vooral streekproducten die vers van het land bereid worden tot een heerlijk gerecht. Zo wordt de Sallandse asperge door velen betiteld als de lekkerste asperge van Nederland. Maar vergeet ook niet te genieten van lekkernijen zoals de Deventer Koek. En zie je aan de kant van de weg een huisje met allerlei verse groenten. Trap op de rem en stop om hiervan te genieten. Genieten doe je ook één van de vele restaurants of lunchrooms die Salland rijk is. Of je vorstelijk wilt dineren in een kasteel of met de kids gaat voor het pannenkoekenhuis, de passie die ondernemers voor hun vak hebben vind je terug in de gerechten.

In Salland houden we er van om zelf producten te produceren. Wist je bijvoorbeeld dat in Salland diverse bieren worden gebrouwen en wijnen worden gemaakt? Deze zijn verkrijgbaar bij lokale supermarkten, maar ook in de boerderijwinkels. Je kunt ze zelf ook uitproberen tijdens een proeverij, waarbij je te weten komt hoe de bieren en wijnen tot stand zijn gekomen. Als je in de boerderijwinkel bent, neem dan meteen een ambachtelijk gemaakte kaas of worst mee. Ben je nieuwgierig hoe deze producten worden gemaakt? Onze boeren geven je graag uitleg en bij een aantal boeren geven je graag een rondleiding over de boerderij.