bekijk de video

Salland smaakt naar meer

Asperges

Hier in Salland beleef je smaak op z'n Sallands. Zo ook asperges. Een streekproduct waar onze regio bekend om staat. Ons 'witte goud'. Maar waarom doen deze asperges het op Sallandse bodem nou zo goed? En hoe bereid je ze vervolgens op de allerlekkerste manier? Lees de verhalen van onze experts, probeer de unieke recepten en meer. Laat je verrassen door het smakelijke Salland!

Op de kaart

Alle aspergelocaties

Op een rijtje

smakelijke routes

Smakelijk Salland

Alles over asperges

Inspirerende verhalen & recepten

Hier haal je de

Lekkerste asperges

Verslingerd aan Smakelijk Salland

Sallandse asperges

Asperges is onderdeel van 'Smakelijk Salland'. Een unieke samenwerking tussen verschillende partners op het gebied van agro, streekproducten, natuur en recreatie in Salland. De Sallandse Smaakmakers zijn verbonden met tradities, met verhalen en met elkaar. In Salland proef je het beste van ons land, elk seizoen weer...

Bij de aspergetelers uit Salland koop je de lekkerste asperges vers van het land. Het hele jaar zijn de telers vol passie aan het werk om de beste asperges van Nederland te telen. Van april t/m half juni kun je bij hen de asperges kopen. Ga dus snel naar één van deze telers en maak een heerlijk aspergegerecht.