bekijk de video

Salland smaakt naar meer:

Asperges

Eén van de streekproducten waar Salland om bekend staat: asperges of 'het witte goud'. Traditioneel eet je asperges met ham en ei. Of puur natuur: asperges met botersaus en verder helemaal niks. Laat je inspireren door onze lekkere recepten of haal verse asperges bij één van de telers.

Op de kaart

Fiets- en wandelroutes

Op een rijtje

smakelijke routes

Salland Aspergeland

Alles over asperges

Inspirerende verhalen & recepten

Hier haal je de

Lekkerste asperges

Tipje van de slinger

Ontdek de Sallandse asperges

De asperge is een veelzijdige groente. Je kunt hem in veel verschillende gerechten verwerken. Een traditioneel recept met ham en ei is natuurlijk heerlijk. Maar wat dacht je van een aspergetompouce of salade? Of gril ze op de barbecue. Je kunt het zo gek niet bedenken. Maar twijfel je over welke kruiden je moet gebruiken, of welk stukje vlees er het lekkerste bij smaakt? Kijk eens naar onze recepten voor asperge-inspiratie en tover de lekkerste gerechten op tafel.

Stap op de pedalen en combineer een fietstocht door de prachtige omgeving van Salland met het genieten van Sallandse asperges. Maak kennis met het gastvrije Sallandse land en geniet van de Sallandse landgoederen, het Overijssels Kanaal en de heerlijke producten uit de streek. Tijdens het aspergeseizoen zijn onderweg heerlijke asperges te koop bij de aspergetelers. De combinatie van het vakmanschap van de Sallandse telers en de uitstekende grondsoort maken dat ‘onze’ asperges van uitzonderlijke kwaliteit zijn.