Een betoverende fietsroute - 45 km

De Heks van Lettele

Tijdens deze fietstocht volg je het spoor van de Heks van Lettele en Pier de Rover. Terwijl je door het afwisselde landschap fietst, voel je de aanwezigheid van de Heks van Lettele en kom je langs plaatsen waar de heks haar sporen heeft achtergelaten. Stop bij het Stenen Kruis bij de Eikelhof, een belangrijke plek in de legende. Maar laat het kruis staan! Want als je het kruis weg haalt word je getroffen door een vloek die jezelf en je geliefden lang zal achtervolgen.

Op de kaart

Horeca en verblijf langs de route

Ga de uitdaging aan en

Fiets alle Slingers van Salland

Fiets door Salland

Ontdek alle slingers

Slingers van Salland

Inspirerende achtergrondverhalen

Slinger van Salland

De heks van Lettele

In 1493, het waren de late middeleeuwen, leefde er in de bossen rond Lettele een heks. Iedereen was bang voor deze heks, want ze was gevaarlijk en boosaardig. Zo boosaardig dat zij er plezier in had om goede, gelovige mensen uit te leveren aan de duivel. In die tijd was er rondom het plaatsje Lettele, gelegen dichtbij de stad Deventer, veel list en bedrog. Sluwe rovers vochten om geld en macht. Één van die rovers was Pier. Pier en de Heks kruisen elkaars pad. Een pad vol met list en bedrog, maar ook met liefde

Tijdens deze fietstocht volg je het spoor van de Heks van Lettele en Pier de Rover. Terwijl je door het afwisselde landschap fietst, voel je de aanwezigheid van de Heks van Lettele en kom je langs plaatsen waar de heks haar sporen heeft achtergelaten. Stop bij het Stenen Kruis bij de Eikelhof, een belangrijke plek in de legende. Maar laat het kruis staan! Want als je het kruis weg haalt word je getroffen door een vloek die jezelf en je geliefden lang zal achtervolgen. Tijdens het fietsen van deze route wordt je niet alleen betoverd door het verhaal van de Heks van Lettele, maar zeker ook door het Sallandse landschap, mooie oude bomen, het weidse uitzicht, heggen, oude boerderijen en de Hanzestad Deventer.

In samenwerking met: