Ulebelt

Spelen, leren en ontmoeten in het groen, dat is Ulebelt. De Ulebelt brengt organisaties en inwoners van Deventer en omstreken in contact met duurzaam leven en werken, dieren én natuur. In onze groene oase van 7 ha is er ruimte voor ontmoeting, ontspanning en inspiratie en kun je genieten van onze producten, activiteiten en horeca. Kinderen struinen op de boerderij en op de natuurspeelplekken.
De Ulebelt is hèt centrum voor natuur, milieu en duurzame ontwikkeling in Deventer. Een groene oase in de bebouwde omgeving! Het vormt als groen hart midden de wijk Vijfhoek de perfecte uitvalsbasis voor een lekker dagje uit.
Maar ook buiten het terrein laat de Ulebelt zien hoe duurzaamheid in de praktijk er uit kan zien. Met projecten over energiebesparing bij huurwoningen; regenwaterafkoppeling; Voedselcooperaties, afvalreductie en buurtgroen werkt De Ulebelt samen met uiteenlopende partners binnen en buiten Deventer. De Ulebelt inspireert en betrekt de inwoners van Deventer -kinderen, jongeren en volwassenen- actief bij natuur, milieu en duurzame ontwikkeling.

De Ulebelt vormt als groen hart midden in een nieuwe woningbouwlocatie de perfecte uitvalsbasis voor een lekker dagje uit. Maar ook buiten het terrein laat De Ulebelt zien hoe duurzaamheid in de praktijk er uit kan zien. Met projecten zoals energiebesparing bij huurwoningen (Rivierenwijk); regenwaterafkoppeling; Ruimte voor de Rivier (Expeditie Uiterwaard) afvalreductie en Diftar werkt De Ulebelt samen met uiteenlopende partners binnen en buiten Deventer. De Ulebelt inspireert en betrekt de inwoners van Deventer -kinderen, jongeren en volwassenen- actief bij natuur, milieu en duurzame ontwikkeling.

De Ulebelt wil door middel van een mix van recreatie en educatie de bewoners van haar werkgebied stimuleren een eigen bijdrage te leveren aan een meer duurzame samenleving.

De Ulebelt heeft als natuur-, milieueducatiecentrum van Deventer veel voor je te bieden. Zo kan je genieten van het terrein met een kinderboerderij, thematuinen, speelplaatsen, etc. Zij verzorgen ook kinderfeestjes, workshops, rondleidingen, knuffelsessies met de dieren en educatieve activiteiten. Je kan hier genieten van een kopje koffie of thee terwijl de kinderen spelen. In de zomer kan je ook ijs kopen en in de winkel zijn leuke kadootjes zoals douchecoaches en boeken over natuurvriendelijk tuinieren te koop.

Vanaf half mei t/m na de zomer is er wekelijks een boerderijwinkel op woensdag- en zaterdagmiddag, met eigen geteelde groenten, zaden, honing en streekproducten.

In de zomer is er op woensdag-, vrijdag- en zondagmiddag verkoop van heerlijke ijsjes, koffie, thee, sapjes en kleine versnaperingen vanuit de Kikkerkeet, op andere dagen vanuit het hoofdgebouw.

Vanaf medio juli t/m eind augustus is er elke woensdagmiddag een leuke kinderactiviteit. Kom je ook?!

Openingstijden

maandag gesloten
dinsdag 09:00 - 17:00
woensdag 09:00 - 17:00
donderdag 09:00 - 17:00
vrijdag 09:00 - 17:00
zaterdag 13:00 - 17:00
zondag 13:00 - 17:00

De kinderboerderij is op maandag gesloten.

Contactinformatie

Ulebelt
Maatmansweg 3
7425NC Deventer

Voorzieningen

Toegankelijkheid

  • Invalidentoilet
  • Rolstoeltoegankelijk