Klompenatelier Dijkman

Ambacht ontmoet Kunst

Klompen maken suf? Echt niet! Treed binnen in de wondere wereld van Dijkman Klompen Atelier. Een wereld waarin ambacht, kunst, humor en avontuur samenkomen.

Martin Dijkman is ambachtelijk klompenmaker. In zijn eigen atelier in Luttenberg, waar hij en zijn partner Marijke klaar staan om je te ontvangen en demonstraties te verzorgen, maar ook op internationale beurzen. Zijn missie: het oude ambacht van klompen maken in ere houden. Hij maakt daarbij met veel creativiteit en humor de vertaalslag naar (n)u. Martin leeft voor de klomp.

De collectie

In het atelier vind je een veelzijdige collectie van handgemaakte klompen. Of je nu op zoek bent naar de klassieke houten klomp, een op maat gemaakte klomp met een moderne twist, of een uniek kunststuk voor in je huis, hier is iets voor iedere smaak en gelegenheid. Elk paar wordt met liefde en precisie vervaardigd, met een oog voor detail dat alleen een meesterklompenmaker kan bereiken.

Beleef het zelf

Wil je zien hoe deze iconische Nederlandse schoenen worden gemaakt? Kom dan langs voor een rondleiding! Ontdek de magie achter de klomp, van het kiezen van het perfecte stuk hout tot de laatste hand die wordt gelegd op het prachtige eindproduct. Kinderen kunnen zelfs hun eigen miniatuur klompjes schilderen!

Klompenatelier Dijkman is meer dan een winkel; het is een ervaring, een stukje levende geschiedenis en een symbool van Sallandse identiteit. Of je nu een lokale bewoner bent of een bezoeker uit verre oorden, wij nodigen u van harte uit om deze unieke traditie te komen ontdekken.

Openingstijden

maandag 09:00 - 18:00
dinsdag 09:00 - 18:00
woensdag 09:00 - 18:00
donderdag 09:00 - 18:00
vrijdag 09:00 - 18:00
zaterdag 09:00 - 16:00
zondag gesloten

In de wintermaanden oktober t/m maart op maandag gesloten.

Contactinformatie

Klompenatelier Dijkman
Lemelerweg 22
8105 AD Luttenberg

Voorzieningen

Activiteiten

  • Creatief
  • Multicultureel

Toegankelijkheid

  • Rolstoeltoegankelijk