Stadswandelingen Deventer

De historische binnenstad van Deventer, met meer dan 500 monumenten, is dé locatie voor een stadswandeling onder leiding van een gids. Laat je meevoeren door middeleeuwse straatjes, geniet van prachtig gerestaureerde panden en mooie stadspleinen.

Bergkwartier.

Het oude handelshart van de stad met de Bergkerk, prachtige koopmanspanden, een middeleeuws stratenpatroon en stadsplein de Brink met het Waaggebouw. Duur: 1 uur.

Highlights van Deventer.

Een echte aanrader als je een goede indruk wilt krijgen van de hele historische binnenstad. Tijdens deze rondleiding neemt de gids je mee langs de hoogtepunten van het Bergkwartier en een deel van het Noordenbergkwartier. Duur: 1,5 uur.

Noordenbergkwartier.

Het oudste gedeelte van de stad met het plein het Grote Kerkhof en monumenten als het Stadhuis, de Grote of Lebuinuskerk, de Athenaeumbibliotheek, het Buiskensklooster en het oudste stenen huis van Nederland. Duur: 1,5 uur.

Grote Kerkhof.

Stadsplein met belangrijke monumenten als het Stadhuiscomplex, de Grote of Lebuinuskerk en de Latijnse School, gelegen in het oudste gedeelte van de stad. Duur: 1 uur.

Retourtje Havenkwartier.

De industrie begon in het centrum, verplaatste zich naar de Raambuurt en daarna naar het Havenkwartier. Tegenwoordig ligt het industrieterrein aan de rand van Deventer en heeft het Havenkwartier zich ontpopt tot een karaktervol en eigenzinnig deel van Deventer. Ontdek de Deventer industrie van toen en de invulling van nu. Duur: 2 uur. Een enkele reis is ook mogelijk. Duur: 1,5 uur

Specifieke thema's.

De rijke historie van Deventer kent o.a. thema's als de Moderne Devotie, het Deventer Boek en de Deventer Koek. Ook zijn er zeer veel verschillende bouwstijlen te zien en een groot aantal Snijramen en Gevelstenen. Heeft u specifieke wensen voor de invulling van uw rondleiding, neem dan contact met ons op. Of u nu meer will weten over de kerken in de binnenstad, Joodse Historie of de achtergrond van een bepaald bedrijf, onze gidsen bereiden zich graag voor om u op een onvergetelijke manier kennis te laten maken met de stad. Prijs 1 uur: € 55,00 per gids Prijs 1,5 uur: € 82,50 per gids Maximaal 8 personen per gids.

Rondleidingen zijn mogelijk op iedere gewenste dag en tijdstip. Reserveringen op basis van beschikbaarheid en minimaal één week voor aanvang. Rondleidingen ook mogelijk in Engels en Duits.