Filters

Ligging

Wifi

Toegankelijkheid

Type

Plaats

Boerderijwinkels

Salland is een fantastische bestemming voor een korte of lange vakantie en ligt in het westen van de provincie Overijssel. Tijdens je verblijf in deze streek overnacht je in een groene omgeving vol kastelen, monumentale boerderijen en andere bezienswaardigheden. Er is van alles te doen, juist ook als het aankomt op lekker eten en drinken. Je maakt hier bijvoorbeeld kennis met het concept 'De Boerderijwinkel'. De allereerste winkel werd in 2004 geïntroduceerd en inmiddels hebben meerdere boerderijen een winkel geopend op hun terrein.

Boeren presenteren in hun winkel op de boerderij producten die rechtstreeks van het land komen. Je hoeft dus niet naar de supermarkt om een maaltijd op tafel te zetten. Het is veel leuker om de streek in je op te nemen door producten te kopen bij de boeren zelf. Zuivel, eieren, asperges, groenten, vlees, jam, honing, je koopt er van alles. Beleef de Sallandse streek en neem een stukje Overijssel mee door de nodige aankopen te doen in een boerderijwinkel.

Doe je boodschappen in een Sallandse boerderijwinkel

Tijdens je verblijf in Salland maak je graag kennis met producten die kenmerkend zijn voor de streek. Je bezoekt hiervoor niet alleen restaurants en eettentjes, maar je brengt ook een bezoekje aan de verschillende boerderijwinkels. Dit betekent dat je het gehele jaar door proeft van heerlijke lokale gerechten, ongeacht de periode dat je hier verblijft. Een Sallandse boerderijwinkel ziet er niet hetzelfde uit als een gewone winkel, maar heeft iets nostalgisch en doet een beetje denken aan de kruidenier van vroeger. De winkel is volledig gevuld met streekproducten en lokale specialiteiten. Het is een fantastische ervaring om zo'n winkel binnen te stappen, maar nog leuker is het om producten af te nemen en een lokaal gerecht op tafel te zetten. De missie van de boerderijwinkels is dan ook 'Direct van het land naar de klant'. Er zijn voldoende producten aanwezig om je boodschappenmandje mee te vullen, dus ga voor een overheerlijke lunch of een fantastisch diner met producten uit de Sallandse streek. Uiteraard koop je niet alleen producten voor jezelf, maar kan je er ook iemand anders mee verwennen. Ga daarom voor een mand gevuld met originele streekproducten en geef het weg als origineel cadeau.