Salland Boert en Eet Bewust

Het verbinden van Nederlandse boeren en tuinders

Salland Boert en Eet Bewust verbindt boeren met de samenleving.
Denk je aan Salland, dan denk je al gauw aan de IJssel met haar prachtige uiterwaarden, aan de Sallandse Heuvelrug, aan gezellige dorpen en natuurlijk de Hanzestad Deventer.

Waar je ook rijdt in Salland; de agrarische sector is door het hele landschap verweven. Koeien die in de zomermaanden grazen in de weilanden, tractoren op de weg, de Sallandse boerderijbouwstijl; Salland en het boerenleven horen bij elkaar.
Maar wat doet die boer nu precies daar op zijn erf, achter die grote staldeuren? En wie zorgt er dagelijks voor ons voedsel?

Activiteiten

Ruim 70 boeren en telers zetten zich actief in om transparantie te geven over hun vak en passie. Dit doen zij door activiteiten te organiseren op hun boerenbedrijven, maar ook door vertegenwoordigd te zijn in de stad of grote evenementen in de streek.
Kijk op de website voor het actuele aanbod van activiteiten.

Expeditie Salland Boert en Eet Bewust

Toe aan wat uitdaging? Ga dan op expeditie bij 2 boerenbedrijven. Met uitdagende opdrachten word je aan het werk gezet. Scoor punten, vergaar kennis en verzamel streekproducten. Na afloop geniet je van een welverdiende boerenlunch.
Dit arrangement is te boeken via www.maathoeve.nl/activiteiten

Eten met een verhaal, koop je lokaal

Steeds meer boeren en tuinders hebben op het eigen erf een verkooppunt ingericht. Hier kun je terecht voor eieren, zuivel, groente, fruit en vlees. Koop je direct bij de boer, dan kun je met eigen ogen zien hoe het product tot stand is gekomen, draag je jouw steentje bij in vermindering van verpakkingsmateriaal en hoeven levensmiddelen niet onnodig veel kilometers te maken voordat het bij jou op tafel beland.
Voor adressen van boerderijen met huisverkoop zie: www.sallandboerteneetbewust.nl/bezoek-de-boer/

Contactinformatie

Salland Boert en Eet Bewust
Witteveensweg 23
8111 RP Heeten

Voorzieningen

  • Natuur

Toegankelijkheid

  • Bruikbaar toilet

Ligging

  • Landelijk gelegen