Restaurant Het Buitenhuys
Bij Restaurant Het Buitenhuys, aan de rand van het groene Heino, beleef je de natuur en proef je de seizoenen. De spontane ontvangst en warme entourage zorgen voor een ongedwongen sfeer. Verrassende gerechten met uitgebalanceerde smaken maken de beleving compleet. Kom genieten van lunch, diner of borrel bij Het Buitenhuys.
Laat je culinair verrassen door de chef van Het Buitenhuys, Emmy Zanen en sous-chef Bas Jonker.
Lokale producten, werelds bereid
De nieuwe chefs van Het Buitenhuys bieden gasten een culinaire wereldreis met ingrediënten van lokale leveranciers. Er is een gevarieerde selectie van à la carte-gerechten. En de streekproducten die op dat moment voorhanden zijn, vormen de basis voor het chefs menu van drie, vier of vijf gangen dat elke zes weken wisselt. Die producten worden vervolgens op topniveau bereid met technieken van over de hele wereld.
Unieke locatie in het groen
Het Buitenhuys is gelegen tussen de Sallandse landgoederen en natuurgebieden. Emmy Zanen: ‘Deze groene omgeving daagt ons continu uit om met respect voor de natuur te koken. We maken ons menu echt samen met lokale boeren en andere leveranciers. Ik vind het ontzettend leuk om de mensen te leren kennen die hun producten met zoveel trots maken. Het inspireert mij om onze gasten steeds weer te laten verwonderen over
verassende geur-, kleur- en smaakcombinaties.”
Over het Buitenhuys
Het sfeervolle Buitenhuys biedt plaats aan 90 gasten en heeft toch een intieme huiskamersfeer. Het restaurant opende haar deuren in 2019. Naast Emmy Zanen en Bas Jonker, zorgen eigenaresse Inge Koning en gastheer Favian Krooneman met een tiental andere enthousiaste teamleden voor een intense culinaire belevenis.
Openingstijden
maandag | gesloten |
---|---|
dinsdag | gesloten |
woensdag | gesloten |
donderdag | 16:00 - 00:00 |
vrijdag | 16:00 - 00:00 |
zaterdag | 16:00 - 00:00 |
zondag | 12:00 - 00:00 |
Contactinformatie
Restaurant Het Buitenhuys
Raalterstraat 66
8141 RM Heino