De Veldhoek

Heerlijke gerechten met mooie streekproducten! Sfeervolle inrichting, vlotte bediening, lekkere wijnen.

De Veldhoek ademt een en al historie. Niet dat het helemaal teruggaat naar de tijd van de postkoetsen, maar het dateert wel van net voor de Tweede Wereldoorlog. Het was Gerard (in de volksmond Gait) van Tongeren die de bouw van het café in gang heeft gezet en het de naam ‘Aver Heino’ gaf. Ongetwijfeld was het een verwijzing naar de proefboerderij aan de overkant van de weg die al vanaf 1929 actief was.

De kavel waarop het café is gebouwd, bestond uit veldgrond. De restanten zijn nog steeds zichtbaar op zo’n honderd meter van en aan dezelfde kant als De Veldhoek. Volgens de overlevering was de moeder van Gerard van Tongeren niet zo blij met de komst van de kroeg, maar ze moest wel het onderspit delven. Overigens is de familie van Tongeren trouw aan de buurt gebleven, want het zijn nog steeds de buren van De Veldhoek.

De horecagelegenheid heeft door de jaren heen een aantal memorabele eigenaren gekend. Soms waren ze amper bekend bij hun eigen naam en slechts bij de bijnaam. Zo was er Bernard van de Duvel (Bernard Luttenberg) en Rooie Gait (Gerard Tielbeke). Laatstgenoemde verkocht het etablissement aan Jan Blom die een behoorlijke carrièreswitch maakte. Van bouwvakker tot kroegbaas, maar zijn handigheid kwam goed van pas bij de bouw van een grotere zaal. Ook werd Aver Heino uitgebreid met een zwembad en een speeltuintje. Een genot voor de buurtkinderen natuurlijk!

Openingstijden

maandag 10:00 - 22:00
dinsdag 10:00 - 22:00
woensdag 10:00 - 22:00
donderdag 10:00 - 22:00
vrijdag 10:00 - 22:00
zaterdag 10:00 - 22:00
zondag 10:00 - 22:00

Voorzieningen

Faciliteiten

  • Terras